Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Twilight_Alehouse
    replied
    Wydaje mi się, ze jest to nowa odsłona tego samego piwa, bo na stronie Jako jest tylko jeden Hop's. Troszkę zmieniły się tylko parametry, a etykieta stała się pseudolanserska. Wiesz najlepiej, bo masz to piwo przed sobą, więc albo zgłoś je jako nowe, albo poproś o korektę parametrów.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    A to nie to?
    W nazwie w DP wykrzacza się apostrof i jest Hop´s.
    To co podales to Jasne Pelne z alk 6%
    To u mnie to Pils z alk 5.5%

Leave a comment:

• Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    To trzeba je dopisac do DP, bo nie ma go w wykazie.
    A to nie to?
    W nazwie w DP wykrzacza się apostrof i jest Hop´s.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    To Jako, a więc Namysłów.
    To trzeba je dopisac do DP, bo nie ma go w wykazie.

Leave a comment:

• Twilight_Alehouse
    replied
    Nie moge ustalic gdzie jest warzony Hop's Pils!
    To Jako, a więc Namysłów.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis dotarla do mnie kolejna przesylka z Polski i dzieki temu moje kubki smakowe odpoczna troche od amerykanskich wynalazkow.
    Nie moge ustalic gdzie jest warzony Hop's Pils!
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Totowa, NJ

Ostatnio przerzucilem sie bardziej na poznawanie nowych piwnych smakow niz na szukanie kapsli.
    Odnosze nieodparte wrazenie, ze jest to ciekawsza wersja piwnego hobby
    Dzis odwiedzilem Wine&Beverage Depot, 823 Riverview Dr., Totowa, NJ i zakupilem kilkanascie nowych piw do degustacji
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2011-07-31, 21:53.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Picasa ma chyba jakies problemy techniczne.
    Zamieszczone zdjecie jest widoczne tylko po zalogowaniu, nie jest dostepne publicznie, a powinno.
    To chyba bylo tylko jakies opoznienie, bo juz dziala.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Picasa ma chyba jakies problemy techniczne.
    Zamieszczone zdjecie jest widoczne tylko po zalogowaniu, nie jest dostepne publicznie, a powinno.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    B&B Wines&Liquors, 13-05 River Road, Fair Lawn, NJ

Sześć lat temu kolega z pracy dał mi namiar na sklep, w którym jest duży wybór produktów z dawnego CCCP i Polski.
    Wtedy piwo znajdowało się w sklepie razem z pysznymi wędlinami, serami i wędzonymi rybami.
    Przez dłuższy czas regularnie robiłem tam spożywcze zakupy (nawet nauczyłem się zamawiać po rosyjsku) a przy okazji spoglądałem czy nie ma czegoś nowego w lodówce.
    Sielanka smakowa, szczególnie wędlinowa, trwała dwa lata.
    Potem albo zmienili dostawcę albo "wzbogacili" receptury o związki chemiczne niezbyt przyjemne dla żołądka bo ich produkty pogorszyły się i przestałem tam kupować.
    Na szczęście dorobili się na tyle, że zlikwidowali lodówki z piwem, a piwo przenieśli do oddzielnego sklepu (przecznicę dalej) ze wszystkimi rodzajami alkoholi.
    To właśnie ten tytularny sklep odwiedzam mniej więcej raz na kwartał i sprawdzam, czy maja coś nowego.
    Dziś znalazłem tam sześciu reprezentantów lwowskiego First Private Brewery.
    Wziąłem wszystkie do spróbowania, choć nowe kapsle są tylko na czterech
    Poniżej zdjęcie tytułowego sklepu z marca 2010.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Polska 600

Całkiem niepostrzeżenie liczba moich polskich kapsli się ładnie zaokrągliła.
    Niestety polskie kapsle są już w mojej kolekcji na drugim miejscu w liczebności.
    Na pierwszym, w liczbie 645 sztuk, są amerykańskie.
    Jubileuszowy z koźlaka:
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    100

Kapsel nr 100 w tym roku.
    Będzie to najprawdopodobniej jedyny tego typu jubileusz w tym roku.
    Mam zamiar przystopować z piwnymi zakupami.
    Jeśli z ostatnich 25 piw tylko trzy były smaczne to po co się mam zmuszać? Dla kawałka blaszki?
    I ta konieczność kupienia 6 paka dla jednego kapsla, ten kto tu był to rozumie.
    Może kiedyś zmienię stan na taki, w którym piwa można kupować pojedynczo.
    Dziś zeskanuję resztę zaległości i odpocznę od kolekcjonowania
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Albany, NY

Mimo deszczu, zaplanowany wyjazd do Albany doszedł do skutku.
    Albany to 95 tys miasto (4% to Polacy), leżące około 150 mil na północ od Wielkiego Jabłka, które jest stolicą stanu Nowy York
    Pod względem piwnym w mieście rządzi "The Brew Crew" posiadająca dwa sklepy:
    Oliver's Beverage przy 105 Colvin Avenue oraz Westmere Beverage przy 1756 Western Avenue. Ofertę piwną mają te samą, ok 1200 piw, więc dziś odwiedziłem tylko centralę.
    W środku to co lubię najbardziej, czyli możliwość stworzenia własnego 6-cio paka z dowolnie wybranych piw. Uzbierałem dwa i w dalsza drogę, bo w planie miałem jeszcze Poughkeepsie z opisywanym juz tu sklepem "Half Time". Musiałem trochę nadłożyć drogi ale cel był mi znany z ich stronki w necie. Amberowski "Grand"
    Na szczęście był. Kupiłem sześć plus cztery portery okocimskie i na spróbowanie "Stawski Premium Lager".
    Oprócz tych polskich zakupów dołożyłem jeszcze 10 nowych piw i w sumie z 21 nowymi kapslami wróciłem do domu.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Obficie podlałem wczoraj pierwsze półrocze mojej diety odchudzającej i okazało się, ze liczba kapsli doszła do 2600 sztuk.
    Wreszcie znalazłem rumuńskiego kapsla do kolekcji.
    Ale mnie dziś suszy
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2011-05-03, 19:58.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    USA 600

.. jak tak dalej pójdzie, to za rok, kapsle z USA będą u mnie liczebnie na pierwszym miejscu.
    Napisałem to rok temu, a od kilku dni kapsle amerykańskie są tymi najliczniejszymi w mojej kolekcji.
    Mikrobrowar Thomas Hooker został moim numerem 600:
    Attached Files

Leave a comment: