Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Eagle Provisions, Brooklyn, NY

Po pięciu miesiącach drugie podejście do tej nowojorskiej mekki piwoszy.
    Znów wykorzystałem dzień wolny dla szkół i dzięki temu znalazłem wolne miejsce do parkowania bezpośrednio przy sklepie.
    Jeszcze mnie tam pamiętali bo tuż po wejściu usłyszałem:"Ooo! Znów nas Pan odwiedził ".
    Wizyta bardzo udana, 19 nowych kapsli wypełniło (6-paki) wózek z górką do tego stopnia,
    że jeden z klientów myślał, że ja rozkładam piwo i spytał mnie gdzie może znaleźć piwo z Abita
    Kapsli więcej niż w listopadzie tylko o dwa (w tym dwa nowe browary amerykańskie), za to rachunek większy o 30% czyli $160.

Jeszcze tydzień przed moją wizytą mieli Granda z Ambera, ale się skończył i musiałem się zadowolić Koźlakiem.
    Chwalą duży zbyt Portera z Witnicy zarówno w zwykłej wersji jak i Black Bossa.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2011-04-22, 20:23.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    State Line Liquors, 1610 Elkton Road, Elkton, Maryland

Po 11 miesiącach drugie podejście do sklepu, który z zewnątrz wygląda jak ubogi barak, za to w środku jest raj dla piwoszy.
    Przejrzenie wszystkich piw zajęło mi, a mam w tym wprawę, ok. 45 minut. Znalazłem 23 nowe kapsle, w zeszłym roku 41, to bardzo dobry wynik.
    Wśród nowych są 4 nie pite jeszcze przeze mnie browary amerykańskie.
    Ponieważ aktualnie, ze względu na dietę, piję piwo bardzo nieregularnie, utworzyłem w galerii nowy folder z kapslami na piwach oczekujących na degustację.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
    Po ile aktualnie jest benzyna/ropa w USA ???

ps. w dolarach za litr, nie w galonach.
    I ile pali Twoje auto na 100 km
    To zależy od stanu, szczegóły masz tu:
    http://gasbuddy.com/gb_gastemperaturemap.aspx

Na najbliższej stacji mam w tej chwili $3.35 za galon (3.78litra)
    Moje auto na highwayu przejeżdża 32 mile na galonie
    Zaokrąglając 7.5 litra na 100km.
    W jeździe miejskiej trochę ponad 11 litrów/100km

2.5 litrowy automat tak ma

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    Po ile aktualnie jest benzyna/ropa w USA ???

ps. w dolarach za litr, nie w galonach.
    I ile pali Twoje auto na 100 km

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Żeby odebrać marcowy przerzut z Polski musiałem wstać dziś skoro świt i pojechać do Filadelfii. To tylko 320km w obie strony (3 godziny jazdy).
    I tak dobrze, ze znajoma nie poleciała do Chicago
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Oak Tree - South Plainfield, NJ

Pierwsza wizyta, od grudnia ubiegłego roku, w moim ulubionym sklepie zaowocowała pięcioma nowymi kapslami, które do galerii dołączę dopiero w kwietniu gdy będę miał wolne moce przerobowe na spożywanie
    W sklepie był nowy kasjer, który gdy zobaczył moje dane na karcie kredytowej, wyciągnął swoje prawo jazdy i pokazał mi, że ma takie samo polskie imię jak ja (które nota bene nie ma swojego anglosaskiego odpowiednika). Niestety był to jego jedyny związek z Polską bo przyjechał tu jako małe dziecko i nie mówi już po polsku.
    W kwietniu moja córka ma tydzień ferii, może uda mi się, z całą rodzinka, wyskoczyć gdzieś dalej.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2011-03-14, 22:12.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kupiłem jednak 7 nowych kapsli.
    Po dokładnym przyjrzeniu im się doszedłem do wniosku, że różnią się wystarczająco by dołączyć tego z prawej do kolekcji.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Zrobiłem w nim sobie także prezent urodzinowy.
    Prawie wszystkie po 650 ml, może dam radę
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Liquor Outlet Wine Cellars, 289 Myrtle Ave, Boonton, NJ

Na nieoficjalne rozpoczęcie sezonu 2011, nieoficjalne bo zima się jeszcze nie skończyła, wybrałem sklep w Boonton.
    Liquor Outlet to jeden z moich ulubionych sklepów.
    Po pierwsze mam do niego blisko, bo niecałe 40 km, a po drugie osoby zajmujące się działem piwnym starają się by często pojawiało się w nim coś nowego.
    Dziś znalazłem 6 nowych kapsli, które dołączą do kolekcji w przyszłym tygodniu po moich urodzinach
    Poniżej zdjęcie dziś i wiosna ubiegłego roku.
    Attached Files

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    Ja także gratuluję osiągnięc w kolekcji. Jestem w trakcie zliczania "osobistej" kolekcji kapsli z wypitych piw. Niestety raczej nie będę w stanie stworzyc swojej kolekcji fotograficznej kapsli. Mam ponad 2000 szt. Gdybym się zabrał za fotki przy 500 kapslach.....

Leave a comment:

• genea
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto
    Nie masz czegoś lepszego do picia naszego zdrowia?
    Liczą się dobre chęci
    Latarniku, w Nowym Roku życzę Ci wielu kolejnych kapsli w kolekcji
    Twoje zdrowie

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto
    Myślałem, że tak egzotyczne i trudne do zdobycia piwa będą dobre do takiego toastu.

Leave a comment:

• keto
    replied

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    31 XII 2010

Ostatni dzień roku, a tu niespodzianka.
    Kurier dostarczył mi paczuszkę z dwoma nowymi piwami z Polski
    Wypiję nimi tuż po północy zdrowie wszystkich śledzących ten wątek
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2010-12-31, 22:10.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Ja najbardziej jestem ciekaw tego w puszce.
    Ten Fidy z browaru Oskar Blues w Kalifornii uchodzi za wybitne piwo, dlatego jestem ciekaw czy przebije, w moim prywatnym rankingu,
    najlepsze piwo na świecie czyli World Wide Stouta z Dogfish Head.

A nowy jest Avery (czarne tło pod literka A)

Leave a comment: