gdzie piszą: The number of breweries operating in the United States surpassed 7,000 this year, a new high mark,
with about 1,000 more new breweries expected to open in 2019, according to the Brewers Association.
Czyli jest szansa, że do końca 2019 roku ich liczba wzrośnie do 8000.
@Maremali - na emeryturę to jeszcze za wcześnie ale krótkie wakacje, kto wie?
gdzie piszą: The number of breweries operating in the United States surpassed 7,000 this year, a new high mark,
with about 1,000 more new breweries expected to open in 2019, according to the Brewers Association.
Czyli jest szansa, że do końca 2019 roku ich liczba wzrośnie do 8000.
:
Ciekawe czy jakiś kolekcjoner na świecie posiada choćby jedną etykietę lub kapsel ze wszystkich 7 tysięcy...
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
No dobrze, to w sumie logiczne, ale czy ma ze WSZYSTKICH pozostałych?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
No dobrze, to w sumie logiczne, ale czy ma ze WSZYSTKICH pozostałych?
To też jest fizycznie niemożliwe
Biorąc pod uwagę tempo otwierania się nowych browarów, 19 tygodniowo, i nawet gdyby tylko połowa z nich miała poszukiwane przez niego souveniry,
to, biorąc pod uwagę, że większość nowych browarów ma zasięg lokalny, taki kolekcjoner byłby w ciągłej podroży po Stanach.
Nie sądzę by był ktoś taki.
To też jest fizycznie niemożliwe
Biorąc pod uwagę tempo otwierania się nowych browarów, 19 tygodniowo, i nawet gdyby tylko połowa z nich miała poszukiwane przez niego souveniry,
to, biorąc pod uwagę, że większość nowych browarów ma zasięg lokalny, taki kolekcjoner byłby w ciągłej podroży po Stanach.
Nie sądzę by był ktoś taki.
Czyli zapewne nigdy nie powstanie coś takiego jak w miarę kompletny Katalog etykiet/kapsli piwnych Stanów Zjednoczonych ))))
Pamiętam z wczesnej młodości, że miałem okazję poznać pana Marka, który był kolekcjonerem etykiet zapałczanych z całego świata. W trakcie kilkudziesięcioletniej pasji wyspecjalizował się w etykietach chińskich. Na samym początku lat 90-tych posiadał już ponad 10 tysięcy etykiet zapałczanych (ZAPAŁCZANYCH!) z Chin (plus kilkanaście tysięcy z innych stron świata). Był już tak znanym i uznanym kolekcjonerem, że każdorazowo gdy jakaś tam fabryka wprowadzała nowy wzór to od razu niemal obligatoryjnie wysyłała mu LISTOWNIE komplet. To były czasy przed e-mailowe czy internetowe, a wszelka komunikacja odbywała się listownie lub telefonicznie, ewentualnie telegraficznie...
Drugie podejście do otworzonego w zeszłym roku sklepu Foodery w Phoenixville.
Obsługa prawie całkowicie wymieniona na skośnych pracowników (może trafiłem na taką zmianę).
Są bardzo uprzejmi i pomocni, gdy tylko wszedłem do sklepu podszedł jeden taki malutki i pyta w czym może pomóc. Gdy się dowiedział, że przyjechałem po kapsle, które kolekcjonuję, poszedł za bar i wygrzebał całą papierową torebkę kapsli, które po chwili mi przyniósł.
Był nieco rozczarowany gdy wytłumaczyłem mu, że zbieram kapsle tylko z wypitych przeze mnie piw. Potem jeszcze bla bla skąd się dowiedzieliśmy o sklepie i takie tam.
Ilość piw wyraźnie mniejsza niż rok temu, niestety coraz więcej miejsca na półkach zajmują piwa puszkowe i zestawy różnych piw pakowane w kartonowe pudelka.
Mimo tego udało mi się znaleźć 12 nowych kapsli, w tym piwo z browaru Staropolskiego w Zduńskiej Woli! Na zdjęciu poniżej.
P.S.
Skośni nie potrafią robić dobrych kanapek, ale może to wina innego dostawcy pieczywa.
Rok temu były dużo smaczniejsze.
"Craft Beer Outlet" 9910 Frankford Ave., Philadelphia, PA
Sklep, który po raz pierwszy opisałem 12 sierpnia 2010 roku już nie istnieje.
Zamknięto go po 10 latach działalności.
Sklep nie zniknął całkowicie z rynku, bo wciąż pracuje jego filia (teraz główna baza),
pod adresem 189 Franklin Mills Blvd, Philadelphia, PA.
Chyba były zbyt blisko siebie by opłacało się dalej wynajmować pierwotną lokalizację.
Wkrótce ich odwiedzę, tylko córka skończy ten rok szkolny
Dziś pierwszy wakacyjny wypad do Elkton w stanie Maryland.
"State Line Liquors" to jeden z moich ulubionych sklepów, a lubimy do niego jeździć całą rodzinką szczególnie latem,
bo jest wtedy w jego pobliżu czynny bufet z potrawami z owoców morza, które moje dziewczyny bardzo lubią.
Ja skupiłem się tylko na sklepie, znalazłem 17 nowych kapsli i kilka piw do degustacji.
A wśród nich Belfasta z chyba nowa etykietą.
Comment