Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
Czy te testowanie za friko czy za drobną opłatą?
Male sprostowanie, to nie do probowania, doczytalem na zdjeciu, ze sa to wersje beczkowe, ktore mozna normalnie kupic.
Np Bastard jest w cenie $6.99 za 16 floz lub $45 za galon
Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-01-20, 23:20.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Przy bocznym wyjsciu jest wydzielone miejsce gdzie chetni moga sprobowac piw z 22 kranow.
Nad kazdym byla kartka z nazwa piwa i jego krotka charakterystyka. (...)
Przy bocznym wyjsciu jest wydzielone miejsce gdzie chetni moga sprobowac piw z 22 kranow.
Nad kazdym byla kartka z nazwa piwa i jego krotka charakterystyka.
Byly m.in.:
Hoppin Frog "Barrel Aged Christmas Ale"
Captain Lawrence "Brown Bird Ale"
Wolaver's "Alta Gracia Coffee Porter"
Left Hand "Widdershins Barley Wine"
Troegs "Troegenator"
Stone "Oaked Arrogant Bastard"
Firestone Walker "Double Barrel Ale"
Lagunitas "The Hairy Eyeball"
Goose Island "Bourbon County"
Widmer Brothers "Raspberry RIS"
Troche sie nachodzilem miedzy tymi wszystkimi polkami z piwem, ale warto bylo.
Asortyment podobny jak w Poughkeepsi, czyli piwa i produkty dla piwowarow domowych ale i tak znalazlem tu 16 nowych kapsli.
Cala sciana z tylu zabudowana jest chlodziarkami.
1/3 sporej hali zajmuja piwa w kartonach, dzieki ktorym takie sklepy sie utrzymuja i moga sprowadzac rozne inne dziwadla dla takich jak ja.
Pod sufitem zawieszone informacje co zawiera dany rzad z polkami, a z prawej widac kasy, przy podswietlonej trojce placilem za zakupy.
Odwiedzilem dzis filie mojego ulubionego sklepu z Poughkeepsie.
Dziala od niedawna, sa jeszcze nawet puste polki, ale juz widac, ze jest zdecydowanie wiekszy od swojego starszego brata.
Na zdjeciach widac wejscie glowne od ulicy i wejscie boczne od strony parkingu:
Odwiedzilem dzis filie mojego ulubionego sklepu z Poughkeepsie.
Dziala od niedawna, sa jeszcze nawet puste polki, ale juz widac, ze jest zdecydowanie wiekszy od swojego starszego brata.
Na zdjeciach widac wejscie glowne od ulicy i wejscie boczne od strony parkingu:
I kolejny maly jubuleusz
Tym razem liczba moich niemieckich kapsli dobila do 300 sztuk.
O tym jak trudno znajdowac nowe niemieckie piwa w USA niech swidczy fakt, ze znalezienie ostatnich stu kapsli z tego kraju zajelo mi 5 lat, 7 miesiecy i 24 dni
Dla porownania w tym samym czasie znalazlem ponad 650 nowych kapsli amerykanskich.
Piwo "Zeppelin" mi nie smakowalo, ale sztuka jest sztuka:
Przy okazji wczorajszego porterowego spotkania, pekla kolejna setka moich polskich kapsli.
Uzbieranie jej zajelo mi 2 lata i 5 miesiecy. Jubileuszowy Komes Fortuny:
Magicznosc podtrzymaly Speedway Stout, Ten Fidy Imperial Stout, Sierra Nevada 30th Anniversary Fritz & Ken's Stout i na oslode Gubna Imperial IPA.
Wielka moc wlala sie w nas
Pierwsza w tym roku burze sniezna, przywitalismy z kolega Gambrinusem kilkoma zacnymi polskimi porterami.
Na pierwszy ogien poszly Komes, Porter Warminski i 9-cio letni Porter Krolewski z Browaru Warszawskiego, ktory do dzis lezakowal w piwniczce Gambrinusa, na zdjeciu. Mimo niewielkiego utlenienia porter warszawski konfrontacje ze swiezymi porterami wygrywa w cuglach.
W drugiej czesci spotkania beda pite amerykanskie Imperial Stouty.
Ale to za chwile.
Pierwsza w tym roku burze sniezna, przywitalismy z kolega Gambrinusem kilkoma zacnymi polskimi porterami.
Na pierwszy ogien poszly Komes, Porter Warminski i 9-cio letni Porter Krolewski z Browaru Warszawskiego, ktory do dzis lezakowal w piwniczce Gambrinusa, na zdjeciu. Mimo niewielkiego utlenienia porter warszawski konfrontacje ze swiezymi porterami wygrywa w cuglach.
W drugiej czesci spotkania beda pite amerykanskie Imperial Stouty.
Ale to za chwile.
Gdy zbiera sie kapsle tylko z wypitych przez siebie piw, kazda kolejna setka cieszy chyba bardziej niz tysiac u innych kolekcjonerow
Trzy tysiace trzysetnym kapslem zostal Private Landbrauerei Schonram z piwa Schonramer Saphir Bock.
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Dzień dobry. Jestem kolekcjonerem kapsli. Zastanawiam się czy nie ma osób chętnych, aby podarować mi kapsle za darmo?, ponieważ jestem dopiero początkującym zbieraczem kapsli....
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku, na której będę dodawał zdjęcia swojej kolekcji, jak również dubli. Strona jest w trakcie przygotowań, jednak z czasem będą pojawiać się na niej kolejne zdjęcia
Witam forumowiczów,
wiem, że mogę na was liczyć z pomocą, dlatego proszę was o pomoc w identyfikacji tych trzech kapsli. W odniesieniu do kapsli 717 oraz 726, jedynie mam miasto oraz kraj pochodzenia, tylko brakuje mi producenta/firmy oraz nazwy (jeśli owa istnieje). Próbowałem szukać tych...
Leave a comment: