Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Dobra wiadomosc dla mieszkancow i odwiedzajacych New York City.
    "Half Time" z Poughkeepsie, czyli jeden z najlepszych specjalistycznych sklepow z piwem na wschodnim wybrzezu, wkrotce otworzy swoja filie,
    ktora bedzie sie miescila przy 139 Hoyt Ave, w miejscowosci Mamaroneck, NY.
    To tylko 25 mil od brooklyn'skiego Greenpoint'u, czyli 3 razy blizej niz do Poughkeepsie.
    Mysle, ze na wiosne i ja tam zawitam.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis do kolekcji dodalem 5 rodzynkow, czyli malych browarow, z polnocnej czesci wschodniego wybrzeza USA, od Connecticut po Maine.
    Aby je kupic musialem wybrac sie az do Naugatuck, CT. Warto bylo
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    200

Kapslem nr 200 w tym roku zostal kapsel z kanadyjskiego mikrobrowaru Le Trou du Diable znajdujacego sie w Shawinigan, Quebec.
    Zdjalem go z calkiem przyzwoitego piwa, La Grivoise de Noel, ktore ma 7,5% alkoholu i jest belgijskim dubblem uwarzonym z miodem i przyprawami.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2013-11-01, 16:02.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Zadzwonila do mnie ostatnio kolezanka i mowi, ze jest niedaleko Chicago i moze mi cos kupic.
    Spytalem gdzie jest dokladnie i szybko zaczalem szukac w sieci sklepow w jej okolicy.
    Do naprawde dobrego sklepu miala troche daleko, ale prawie za rogiem znalazlem jej troche gorszy.
    Gdy znalazla sie na miejscu zadzwonila do mnie i zaczelismy wspolne wyszukiwanie, ja w sklepowym katalogu w sieci a kolezanka na sklepowym wyswietlaczu, na ktorym klienci moga sprawdzac aktualne zasoby sklepu.
    Wyszukalem siedem lokalnych, czyli Illinois i Wisconsin, browarow do sprawdzenia a ona sprawdzala je na wyswietlaczu.
    Na stanie mieli tylko trzy z podanych piw, w tym jedno z gladkim kapslem, wiec w sumie znalezlismy tylko dwa nowe lokalne piwa.
    Na szczescie na oslode byl rowniez przyjemny austriacki ciemniaczek.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    W stopce wstawilem nowy, bezposredni adres do mojej galerii.
    Nie wiem jak dlugo bedzie dzialal, ale na razie jest.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
    A jakieś nowe kapsle znalazłeś ?
    Jutro beda w galerii.

Leave a comment:

• yaro74
    replied
    Ze zdjęć widać, że wybór niewielki.
    A jakieś nowe kapsle znalazłeś ?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    North Plainfield, Super Buy-Rite

Wybralem sie dzis do niedawno otwartego sklepu monopolowego w North Plainfield.
    Na stronie internetowej dumnie podaja, ze oferuja 2500 roznych piw.
    Musialem wiec te informacje koniecznie zweryfikowac.
    Sklep ladny, nowy, wiekszosc polek jest drewniana. Dzial piwny wydzielony z prawej strony sklepu.
    Wszystko pieknie ladnie, tylko piw nie ma tylu co podaja w necie.
    "Na oko" lacznie z masowka w lodowkach jest nie wiecej niz 1000.
    Znalazlem m.in. nowego Duvela Tripel Hop wiec wieczorem bedzie degustacja.
    A sklep uwazam za zaliczony i nie wlacze go do swojej listy regularnie odwiedzanych.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Juz mozna, ale wciaz sie zacina.
    Dzisiejsza zdobycz ponizej
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    W Picasa cos sie schrzanilo, bo nie moge dodac zdjecia kapsla.
    Czy ktos z Was tez tak ma?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    To dopiero bylby rarytas gdyby ten kapsel pochodzil z amerykanskich Wysp Dziewiczych.
    Niestety pochodzi z filii tego browaru, ktora warzy ich piwa w Portland, ME.
    Piwo nazywalo sie Virgin Islands Tropical Mango.
    Attached Files

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    No wlasnie!
    Jesli do takiego sklepu zawita ktos, kto nie kupuje na biezaco, od lat, piw z amerykanskich browarow, to nie wie co kupic, a chcialby wszystko.
    A rozbic namiotu przy sklepie, na co najmniej pol roku, niestety nie mozna
    Zgadza się. Byłem nieco ponad 2 miesiące u rodziców i wypiłem około 250 piw, wprawdzie większość 0,355 ale zdarzyło się 0,65 i 0,474 w knajpie 400m od domu moich rodziców THREE WISE MONKS - w niej BLAST IPA z BROOLYN oraz TWIN SISTER IPA z LEFT HAND

Leave a comment:

• rivendel
    replied
    Mnie ostatnio rozwaliły 2 AIPA. Browar restauracyjny COLUMBUS. OH oraz ALL DAY IPA od FOUNDERS, MI (14 blg i fermentowane do 4,7 alc.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel
    ... nie wiadomo za co łapać
    No wlasnie!
    Jesli do takiego sklepu zawita ktos, kto nie kupuje na biezaco, od lat, piw z amerykanskich browarow, to nie wie co kupic, a chcialby wszystko.
    A rozbic namiotu przy sklepie, na co najmniej pol roku, niestety nie mozna

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel
    Bywam w NJ bardzo czesto. Gdzież są te dwa sklepy?
    Niestety zaden z nich nie jest w New Jersey.

"Half Time" jest przy 2290 South Rd, Poughkeepsie, New York.

A "State Line Liquors" jest przy 1610 Elkton Rd w Elkton, Maryland.

Z okolic Nowego Yorku do obu dojedziesz w okolo 2 godziny.

Leave a comment: