Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Pod koniec listopada mialem na koncie 210 nowych kapsli.
    Jednak koncowka roku okazuje sie byc bardzo atrakcyjna kolekcjonersko, gdyz wlasnie dzis przekrocze 250 sztuk.
    Dzis znalazlem 7 nowych kapsli, choc m.in. bylem zmuszony kupic zestaw niezbyt mile w moim domu widziany
    Attached Files

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Da sie!
    Choc wiekszosc amerykanskich sklepow z piwem to zapuszczone nory do jakich w Polsce byscie nie chcieli wejsc.
    (...)
    Nie krępuj się Wklejaj fotki.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Od dłuższego czasu brakuje mi w tym temacie zdjeć sklepów. Da sie coś z tym fantem zrobić?

Da sie!
    Choc wiekszosc amerykanskich sklepow z piwem to zapuszczone nory do jakich w Polsce byscie nie chcieli wejsc.
    Stare rudery, czesto ze slabym oswietleniem w srodku a na podlodze z wykladzina pamietajaca zalozyciela sklepu.
    Chce Wam oszczedzic takich widokow bo nowe zadbane lokale naleza do rzadkosci.
    A polki z piwami wygladaja podobnie w kazdym z nich.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
    Dobre zakupy 260$ !!!
    900zł na 56 piw. Średnio 16 zł za piwo. A my narzekamy, że u nas drogo
    Nie zgadzam sie z taka interpretacja, bo nawet jak na polskie warunki to nie jest drogo.
    Wsrod tych piw 13 jest w butelkach 0.65 litra, sa 3 rodzynki z Nowej Zelandii i jeden z Kanady,
    a rachunek ($246.43) zawyzylo mi jedno wyjatkowe amerykanskie piwo, za ktore po rabacie zaplacilem $27.50
    Wychodzi na to, ze srednio za piwo zaplacilem $4.00, gdybys nakupil w Polsce dolarow gdy byly po 2 zlote to bys nie marudzil ze drogo

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    kwota do zapłacenia była niemal o $40.00 mniejsza
    Dobre zakupy 260$ !!!
    900zł na 56 piw. Średnio 16 zł za piwo. A my narzekamy, że u nas drogo
    Ostatnia zmiana dokonana przez Bombadil13; 2011-12-12, 09:56.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Od dłuższego czasu brakuje mi w tym temacie zdjeć sklepów. Da sie coś z tym fantem zrobić?

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    USA 700

Z wrazenia, po udanej wizycie w "State Line Liquors", przegapilem okragla liczbe amerykanskich kapsli
    A wracajac do sklepu w Elkton, warto zrobic sobie ich Klubowa Karte (mozna przez internet), bo wtedy daja rabat.
    Ja wczoraj dostalem rabat 15% do kazdej butelki, dzieki czemu kwota do zaplacenia byla niemal o $40.00 mniejsza, a to wiecej niz wydalem na paliwo by tam pojechac

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    86 państwo!

Pogoda super, wiec ostatni w tym roku wyjazd do Elkton, Maryland.
    Ten sklep nigdy mnie jeszcze nie zawiodl.
    Dzis zrobilem zapas, ktory powinien wystarczyc do Swiat.
    Wsrod 56 kupionych piw bylo 16 nowych kapsli i jeden nowy kraj, Armenia.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
    Ty to masz super....
    No wlasnie to super jakos nie moze sie skonczyc.
    Myslalem, ze te kapsle Stone'a to juz wszystkie w tej serii. A jednak dzis okazalo sie, ze znow "musze" alkoholizowac sie ich IPA, poniewaz niechcacy znalazlem kilka nowych kapsli.
    To jest juz troche wkurzajace, bo porownywanie napisow na kapslach jest bardzo meczace

Za chwile wrzuce do galerii kilka nowych.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2011-12-07, 23:40.

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    Ty to masz super....

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Amerykanski browar Stone wzbudza mieszane uczucia wsrod kolekcjonerow.
    Malujac wszystkie informacje na butelkach pozbawia zbierajacych etykiety nowych zdobyczy.
    Za to kapslarze sa przez nich rozpieszczani
    Rozne kapsle na piwach w jednym szesciopaku to dla nich norma.
    Tym razem udalo mi sie znalezc az 10 roznych kapsli, w zwiazku z tym wczorajszy wieczor uplynal mi pod znakiem ich pysznego IPA.

Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Brzuszek rosl do listopada ubieglego roku, ale teraz sie zmniejsza
    Ilosc kilometrow nie jest moze imponujaca, ale ok. 24 tysiecy w tym czasie zrobilem.

Leave a comment:

• Gacka
    replied
    Ilosc wypitych piw,imponujaca! Ciekawe czy brzuszek sie zwiekszal tak samo jak kolekcja.
    No i ciekawi mnie bardzo liczba przejechanych KM. Przejechanych tylko z pasji do swojego hobby. GRATULUJE!

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Czas na maly jubileusz, gdyz wlasnie mija 50 miesiecy od zalozenia tego tematu.
    W tym czasie odwiedzilem ponad 70 piwnych sklepow rozmieszczonych w 7 stanach Wschodniego Wybrzeza USA,
    od Massachusetts do Maryland.
    I choc aktualnie tylko kilka z nich odwiedzam regularnie to warto bylo je poznac.
    Kolekcja przez te 50 miesiecy urosla w sumie o 1113 sztuk, ale ze 113 z nich przyjechalo do mnie z Polski wychodzi na to,
    ze srednio co miesiac przybywalo mi 20 kapsli kupowanych tutaj.
    Co prawda systematycznie co roku spada mi ilosc nowych kapsli bo:
    od IV 2005 do IX 2007 - 605 kapsli
    w 2008 roku - 324 kapsle
    w 2009 roku - 264 kapsle
    w 2010 roku - 259 kapsli
    w 2011 roku - 210 kapsli
    ale wciaz sa to ilosci zadowalajace

Pozdrawiam wszystkich sledzacych ten watek!
    Wasze

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    200

Dzisiejsza "ksiazeca" przesylka z Polski sprawila, ze przekroczylem liczbe 200 w nowych kapslach w tym roku
    Jesli co roku uda mi sie znalezc 200 nowych kapsli na piwach bede calkowicie usatysfakcjonowany
    A to, ze te Ksiaze byly "nieco" przeterminowane nie ma dla mnie wiekszego znaczenia.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    85 państwo!

Bialorus!
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-10-04, 23:40.

Leave a comment: