No i oczywiście mój najukochańszy czyli Haberbusch i Schiele z Warszawy
Bloczki kelnerskie czyli Kelnerbloki Coopera
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Piękna kolekcja. Chętnie bym ją wzbogacił o jakiś bloczek przedwojenny, ale moje 2 sierotki z Tychów już masz. Mogę jedynie zaproponować bloczek tyski z logo "jajko" z lat 90tych. Jeżeli byłbyś zainteresowany - napisz, podeślę skana na PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziFajny pomysł na kolekcję. Czy dobrze zrozumiałem, że przedwojennych bloczków jest do zebrania ok. 100 wzorów? Brzmi dość skromnie, ale może się nie znam.
Comment
-
-
Temat bloczków w porównaniu do wałkowanego przez setki ludzi w Polsce od kilkudziesięciu lat tematu etykiet jest wg mnie tematem pionierskim. Robię dopiero rozpoznanie od 2 lat. Przez ten czas zidenyfikowalem okolo 80 bloczków z okresu przed 1945 rokiem ale poszukiwania te są podkreślam bardzo pionierskie i jestem pewien że jest ich z pewnościa ponad setka róznych. Myślę że jest tylko kwestią czasu odnajdywanie kolejnych wzorów. Jeśli masz jakieś wg Ciebie ciekawe ktorych nie ma w tym poście proszę o skan na cooperbeer@wp.pl . Dziękuję.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Gratuluje bardzo ciekawej a zarazem pionierskiej kolekcji. Super sprawa. Niestety nie posiadam nic z tej branży, z wyjatkiem bloku Becks'a który ma około 20-30 lat . Pozdrawiam i życzę rozwoju kolekcjiLengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzitutaj natomiast browar który o wydanie gadżetów w postaci bloczków kelnerskich byłby wg mnie jednym z ostatnich podejrzanych. Nie są z niego znane chyba żadne etykiety a tutaj proszę trafił się bloczek Mowa o mało znanym browarze E. Lux'a w Sępólnie Krajeńskim.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziTemat bloczków w porównaniu do wałkowanego przez setki ludzi w Polsce od kilkudziesięciu lat tematu etykiet jest wg mnie tematem pionierskim. Robię dopiero rozpoznanie od 2 lat. Przez ten czas zidenyfikowalem okolo 80 bloczków z okresu przed 1945 rokiem ale poszukiwania te są podkreślam bardzo pionierskie i jestem pewien że jest ich z pewnościa ponad setka róznych. Myślę że jest tylko kwestią czasu odnajdywanie kolejnych wzorów. Jeśli masz jakieś wg Ciebie ciekawe ktorych nie ma w tym poście proszę o skan na cooperbeer@wp.pl . Dziękuję.
i taki jeszcze jeden ...
no i taki kolorowy w oryginale ...
pozdrowienia na nowy tydzień
Comment
-
-
Ładniutkie. Ten na górze Twojego postu nr 24 jest właśnie w mojej wirtualnej kolekcji (a tak przy okazji logo wg mnie ściąnięte z berlińskiego browaru Berliner Kindl). Zamieszczone poniżej są mi do tej pory nieznanymi i dołącze je do wirtualnej inwentaryzacji
Przyznam że zakladając ten temat mialem na mysli prezentację jedynie tego co zdobyłem w orginale bez zamieszczania tego co szukam. Coś mniejwięcej jak post Abernackiego o Jego kolekcji ręczników barmańskich
Tak czy siak , szkoda Porter2 że nie mamy póki co nic na wymanę z interesujących nas bloczków. Przynajmniej ja....Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Pora na aktualizację tego tematu gdyż kolekcja wzbogaciła się ostatnimi czasy o potężny zasób nowych egzemplarzy. W tym miejscu pragnę publicznie podziekować Kałuszowi za bloczki jakie od Niego o3małem . Twoje zdrowie w Nowym Roku Kałusz
Ruszamy z Browarem Zamkowym w Cieszynie. Poniżej 4 różne sztuki gdzie ta ostatnia jest jeszcze w drodze do mnie i wyczekuje jej z niecierpliwością. Pokazuje jedynie awersy bloczków zaznaczając iż część z nich ma nadruki na drugiej stronie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
Comment