Tak powolutku moja kolekcja się powiększa,w zasadzie to 99 % wszystko co mam to moje wykopaliska, szukam wszędzie ,gdzie tylko zobaczę ,że cokolwiek "ryją" w ziemi ,budowy domów ,dróg ....Poszukuje kontaktu z osobą ,która wie coś na temat przedwonnego wysypiska śmieci w Legnicy,Prochowicach, Polkowicach ,Lubinie,Złotoryji.Szczególnie mi bliska Legnica.Osobny temat to porcelanki browaru w Tychach-na razie wiem ,że były cztery porcelanki .To co posiadam można oglądać na stronie http://legnicaulpiechoty7m1 -co prawda stronka dosyć nieudolnie zrobiona ,ale w temacie " internet " ciągle jestem daleko,daleko w tyle ...
Porcelanki i butelki Legnicy ,Wrocławia i ....
Collapse
X
-
Gratula i powodzenia Gulek Poszukiwanie staroci własnie w ten sposób jak opisujesz to wg mnie najlepsza i najszlachetniejsza forma ratowania od zniszczenia. Kupowanie na aukcjach czy nawet giełdach za spore czy nawet większe od wypłaty kwoty to już nie to. Powodzenia i odnajduj jak najwięcej birrofiliow w ten sposób.
Adres ktory podaleś jest chyba błędny. Mi przynajmniej nie otwiera się. Brak mi w nim www i domeny.Last edited by Cooper; 2008-04-27, 16:00.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
nie wchodzi bo adres jest błędnie zapisany.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
stare wysypiska itp.
Witam miłośnika legnickich porcelanek i dziękuję za wpis w księdze gości na mojej stroniem WWW!
Z wysypiskami śmieci (przedwojennymi) jest tak, iż często stanowią niezły dochód dla poszukiwaczy; u mnie przynajmnej tak było, kiedy odgrzebali hałdy porcelany, kilka tysięcy butelek, tysiące porcalanek, lalki, emaliowane szyldy... przyjeżdżali autami aż z Wrocławia i wywozili zapchane bagażniki
Sam obecnie "ryję" w podobnym miejscu, wychodzą ciekawe fanty; ostatnio natknąłem sie na buteleczke z napisem "Danzig-Berlin", porcelankę "Bavaria - Posen".Lokalizacje raczej nikt Ci nie zdradzi, chyba że znajdziesz coś na starych mapach lub planach (ja mam ich ok.40 z mojego regionu i na żadnym nie ma danych odnośnie składowiska odpadów), albo porozmawiasz z najstarszymi osobami żyjącymi w okolicy.
Pozdrawiam i powodzenia przy prowadzeniu witryny!
Comment
-
Comment