Polecam Ci kupić zwyczajne albumy na monety, np. http://ms70.pl/155-albumy-na-monety To idealny sposób na przechowywanie kapsli i od wielu lat z niego korzystam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AnnaPandora
Polecam Ci kupić zwyczajne albumy na monety, np. http://ms70.pl/155-albumy-na-monety To idealny sposób na przechowywanie kapsli i od wielu lat z niego korzystam
Zdecydowanie odradzam karty na monety, które się rozrywają i nie sprawdzają w praktyce.
Swoje zbiory kapsli gromadzę w specjalnych kartach na kapsle, które wpinam do segregatora. Karta mieści 35 kapsli, tj. 5x7 szt., ma rozmiar kartki A4. Koszt takiej karty to 4-5 zł w zależności od miejsca zakupu. Polecam.
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Kapselki w poprzeszywanych koszulkach prezentuja się ładnie ale jest jedna wada.Mianowicie chodzi o to aby wymienić kapsel z dołu słupka np.na kapsel w lepszym stanie to trzeba wyjąć wszystkie kapsle.
Wracając do tematu,aby rozwinąć pomysł Latarnika - chyba najpraktyczniejsze rozwiązanie,proponuję takie coś które od lat używam.
Wkładki z kartonika z naklejonymi paskami tekturki.Na stronie 35 kapsli które łatwo wyjąć wysuwając cały pasek.Dla ułatwienia wysuwania,można podciąć u góry każdą kieszonkę
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67
Wracając do tematu,aby rozwinąć pomysł Latarnika - chyba najpraktyczniejsze rozwiązanie,proponuję takie coś które od lat używam.
Wkładki z kartonika z naklejonymi paskami tekturki.Na stronie 35 kapsli które łatwo wyjąć wysuwając cały pasek.Dla ułatwienia wysuwania,można podciąć u góry każdą kieszonkę
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Mam takie podstawki na wymianę na kapsle. Skany pokazują awers i rewers podstawek.
Interesują mnie w zamian kapsle polskie i zagraniczne, piwne i niepiwne.
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
Narva ze względu na pięknie położony nad rzeką o tej samej nazwie zamek, jest jednym z nielicznych turystycznych celów w Estonii. Samo miasto bardzo przeciętne, ale kiedy pozna się jego dzieje podczas ostatniej wojny, można zrozumieć dlaczego tak jest. Do tego dochodzi fakt, że języka estońskiego...
W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
Comment