Porter Bałtycki (?)
Collapse
X
-
bardzo dawno tu nie zaglądałem :-)
Zbieranie idzie bardzo dobrze, w piwnicy jest ok. 350 pełnych butelek. Portera w tym ok 120, wszystkie po terminie, najstarszy z terminem do 06.2003.
Ale ciekawa jest reszta butelek. I tu chciałem zapytać o Wasze doświadczenia. Zbieram je tak długo jak portery, czyli już ponad 3 lata i co jakiś czas próbuję, żeby sprawdzić, czy nic się nie psuje. O dziwo piwka o mocy ok. 4%, których termin przydatności minął 3 lata temu są w doskonałej formie.
Co o tym sądzicie?Comment
Related Topics
Collapse
-
Szukam polskich porterów z lat 90+ np dojlidy,lech,tyskie strzelec itp
jezeli ktoś posiada to chętnie kupię lub zamienię-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2023-01-13, 16:07 -
-
Porter Bałtycki,
21% ekstr.
7,7% alk.
Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-10, 02:40 -
-
Dla prawdziwych koneserów portera przygotowano ekskluzywną ofertę na pełne i niezwykłe celebrowanie tego dnia. Między innymi 4-daniowy obiad z degustacją Porterów leżakowanych w beczkach z różnych zakątków świata.oraz zwiedzanie browaru z degustacją piwa prosto z tanku. Koszt 400zł od osoby
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-03, 16:23 -
-
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich
) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
-
Channel: Dolnośląskie
-
-
Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment