Wpadłem dziś na szalony pomysł: zacznę zbierać butelki portera bałtyckiego. Ale butelki pełne Z tego, co mi wiadomo, czas przechowywania (przy zachowaniu odpowiednich warunków) tego gatunku piwa jest w zasadzie nieograniczony. W domu mam bardzo dużą (ok 80m2), ciemną i chłodną piwnicę, którą już od dawna chcę przystosować do przechowywania piwa, także nie będzie problemu z miejscem.
Co szanowni forumowicze sądzicie o takim pomyśle?
Może się to wydawać trochę dziwne, w końcu piwo jest do picia, nie do zbierania, ale pomyślałem, że jeśli możliwości pozwolą, będę zbierał po klika butelek z każdej marki, a może z poszczególnych warek. Dałoby to możliwość ciekawych porównań w bliższej lub dalszej przyszłości, a byłoby już zupełnie świetne za wiele wiele lat (wierzę w swoją cierpliwość i silną wolę )
Od razu chcę też zapytać, jakie są możliwości zdobycia pełnych butelek z browarów już nieczynnych i ew. z których (tu uśmiecham się do właścicieli prywatnych zapasów ) oraz czy mogę liczyć na wsparcie ze strony piwowarów domowych?
Pozdrawiam serdecznie i proszę o uwagi.
Może rzecz jest zbyt trudna, może czegoś nie biorę pod uwagę?
Co szanowni forumowicze sądzicie o takim pomyśle?
Może się to wydawać trochę dziwne, w końcu piwo jest do picia, nie do zbierania, ale pomyślałem, że jeśli możliwości pozwolą, będę zbierał po klika butelek z każdej marki, a może z poszczególnych warek. Dałoby to możliwość ciekawych porównań w bliższej lub dalszej przyszłości, a byłoby już zupełnie świetne za wiele wiele lat (wierzę w swoją cierpliwość i silną wolę )
Od razu chcę też zapytać, jakie są możliwości zdobycia pełnych butelek z browarów już nieczynnych i ew. z których (tu uśmiecham się do właścicieli prywatnych zapasów ) oraz czy mogę liczyć na wsparcie ze strony piwowarów domowych?
Pozdrawiam serdecznie i proszę o uwagi.
Może rzecz jest zbyt trudna, może czegoś nie biorę pod uwagę?
Comment