Gratuluję kolekcji, chociaż nie wszystkie pozycje są związane z piwem. Proponuje przejrzeć dotychczasowe zbiory z Elbląga na browar.biz i dodać do tej kolekcji inne pozycje jakich tam nie ma a są w Twoim posiadaniu. Zawsze to miło zobaczyć coś nowego z birofiliów.
Gratuluję kolekcji, chociaż nie wszystkie pozycje są związane z piwem. Proponuje przejrzeć dotychczasowe zbiory z Elbląga na browar.biz i dodać do tej kolekcji inne pozycje jakich tam nie ma a są w Twoim posiadaniu. Zawsze to miło zobaczyć coś nowego z birofiliów.
wlasnie...co zrobic z butelkami po wodzie mineralnej ktora byla produkowana w browarze?
jestem zupelnie nowy i potrzebuje pomocy
a butelki po likierach ?
Na pewno nie wyrzucać
Musisz pojąć decyzje czy zbierasz wszystkie browarniane czy tylko piwne. Nikt Ci tego nie powie.
Ja np zbieram np butelki piwne z browaru Haberbuscha i innych w moim rejonie - zarowno piwne jak i na inne napoje w nich produkowane. Wiele z nich jest znacznie rzadszych i orginalniejszych w kształcie niż piwne. Taki zbiór flaszek uważam za "pełniejszy"
Gratuluję zbiorów. Swoje mam podobnie wyeksponowane. Czy zbierasz flaszki wyróżniając również różnice hut szkła na spodzie butelek ? Ja tak - jako chyba jeden z nielicznych w kraju.
Jak wyglądają "birrofilia płaskie" tzn podstawki , etykiety w Twoim zbiorze ?
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Butelki po innych płynach, ale produkowanych w browarze są jak najbardziej pamiątkami browarnianymi, a rozumiem, że takowe właśnie zbierasz. A w ogóle to szacun, man!
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Dziekuje Panowie za drogowskazy na forum.
Czeka mnie duzo roboty ale mam nadzieje ze forum zyska tylko na tym.
Jestem zapracowany jak dziki reks ale bede sie staral caly czas cos wrzucac.
pozdrowienia
Comment