Moja kolekcja Elbing-czyli Elbląga do 1945 roku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Na Twoim miejscu Elbinger bym POWAŻNIE przemyślał czy aby na pewno warto sprzedawać tą kolekcję. Z tego co piszesz nie sprzedajesz jej z powodu jakiś problemów życiowych typu baaardzo pilna potrzeba kasy czy np choroba. Ja wychodzę z założenia że tylko te 2 powody zmusiłyby mnie w życiu do podjęcia decyzji o sprzedaży zbiorów ktore gromadzę już 20 lat a wiec ponad połowę życia.
    Nawet jeśli sprzedaż zbiór za dobrą kasę to forsa prawdopodobnie rozejdzie Ci się szybko (no chyba że jakaś dobra i przemyslana inwestycja na życie ) a zbioru już pewnie nigdy nie odzyskasz i lat swojego życia ktore włożyłeś w jego stworzenie. Pamiętaj że generalnie starocia , antyki nie tracą na wartości z przyczyn oczywistych a wręcz zyskują.
    Też mi się tak filozoficznie zebrało ale chcialbym żebyś to wiedział zanim podejmiesz ostateczną decyzję.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• lothar
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2006.02
      • 28

no i jak sie sprawa skończyła?

Comment

• elbinger
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.12
        • 38

wszystko nadal na soim miejscu