Widzisz, ja byłem tylko w piątek ale sam zapomniałeś mi przypomnieć że mam wysłać.
Jak nie masz wzoru z Brackiego to czekaj cierpliwie i do następnego razu.
Nie ma problemu w zasadzie kubek nie zając! Następnym razem nie omieszkam się upomnieć!
Prosimy o jakąś aktualizację fotograficzną kolekcji. Zawsze wtedy łatwiej o rozgląd za brakującymi wzorami. Ja co prawda z Irlandii dużo nie pomogę (nawet Guinnessa na np koncertach leją tutaj do no-name'owych) ale może ułatwi to sprawę innym forumowiczom. Sam niestety nigdy nie lubiłem tych kubków i je wywalałem co obecnie skutkuje tym że nawet po Królewskim mi się nie zachował
Ile mniejwięcej wg Twoich bieżących szacunków może być znanych ich polskich odmian ?
Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2009-06-21, 22:34.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Prosimy o jakąś aktualizację fotograficzną kolekcji. Zawsze wtedy łatwiej o rozgląd za brakującymi wzorami. Ja co prawda z Irlandii dużo nie pomogę (nawet Guinnessa na np koncertach leją tutaj to no-name'owych) ale może ułatwi to sprawę innym forumowiczom. Sam niestety nigdy nie lubiłem tych kubków i je wywalałem co obecnie skutkuje tym że nawet po Królewskim mi się nie zachował
Ile mniejwięcej wg Twoich bieżących szacunków może być znanych ich polskich odmian ?
Na kubku "2009 - Rok Piwa" jest logo Tyskiego w postaci korony książęcej na 1 kapslu więc kubek nie jest taki wcale "obiektywny" zresztą oprócz Tyskiego chyba żaden browar nie reklamuje tegoż piwnego roku i gdyby nie Tyskie to nawet bym nie wiedział iż takowy w ogóle jest.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
..i ostatnia , odkryłem że w jednym poście da się zamieścić więcej zdjęć. nieźle. Jak dotąd najbardziej atrakcyjny wydaje mi się nabytek bodaj od Jasia P w postaci kubeczka okocimskiego, z poniższego foto!
Latem dużo imperz i na każdej inne logotypy na kubkach.
Powiększyła Ci się kolekcja?
Będziesz w Cieszynie na Brackiej Giełdzie?
Powiekszyła i to znacznie! Jakoś tak nie miałem czasu dorzucać nowych wzorów i podziękowań. Więc może Twoje pytanie jest dobrą okazją do podziękowań dla Chineta, Jurka M., genea. Poza tym tyle czasu nie pisałem że już zapomniałem komu dziękować. Tak więc wszystkim ,którzy przyczyniają się do rozwoju kolekcji. Liczy ona aktualnie około 100sztuk. Dokładne dane i może część zdjęć w piątek! W Cieszynie naturalnie będę!
Comment