Kolekcja kubków plastikowych z logo browarów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

No to Ci coś rzywiozę co już dawno obiecałem.
    Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• chinet
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.04
      • 486

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedzi
      Powiekszyła i to znacznie! Jakoś tak nie miałem czasu dorzucać nowych wzorów i podziękowań. Więc może Twoje pytanie jest dobrą okazją do podziękowań dla Chineta, Jurka M., genea. Poza tym tyle czasu nie pisałem że już zapomniałem komu dziękować. Tak więc wszystkim ,którzy przyczyniają się do rozwoju kolekcji. Liczy ona aktualnie około 100sztuk. Dokładne dane i może część zdjęć w piątek! W Cieszynie naturalnie będę!
      Nie ma sprawy. W przyszłym tygodniu wybieram się do firmy. Postaram się pomyszkować po kątach, może jeszcze coś starszego znajdę.

Comment

• ergie
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 1041

O jakie ładniusie, można by z nich lampioniki robić.
        Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
        ------------------------------------------------------------------
        Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• cororo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
          No to Ci coś rzywiozę co już dawno obiecałem.
          Jak napisał tak zrobił Zdrowie MWA! Brak czasu niestety nie pozwala mi na pofotografowanie tego co aktualnie mam w zbiorze, jednakże jeśli ma ktoś coś to proszę pisać bo braki mam ooooogromne!

Comment

• cororo
            • 2003.04
            • 766

Aktualnie w kolekcji jest już 108 kubeczków, jeśli ktoś coś ma to proszę pisać , myślę że będę miał się czym odwdzięczyć.

Comment

• mwa
              • 2003.01
              • 5071

No to kolekcja powiększa się.
              Masz może fotki swojej kolekcji gdzieś do zobaczenia?
              Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• cororo
                • 2003.04
                • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                No to kolekcja powiększa się.
                Masz może fotki swojej kolekcji gdzieś do zobaczenia?
                Zbieram się do zrobiena tych fotek jak... ale w końcu się zmobilizuje i zamieszcze je tutaj .

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5618

Aktualnie w kolekcji jest już 108 kubeczków, jeśli ktoś coś ma to proszę pisać , myślę że będę miał się czym odwdzięczyć.
                  Czeskiego Chodovara posiadasz, bo ostatnio mi się gdzieś w domu przewinął podczas porządków? Co prawda nie jestem pewna czy jeszcze go mam, ale mogę poszukać, jak jutro dotrę do domu
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czeskiego Chodovara posiadasz,
                    Tylko krajowe!!
                    Małgośka
                    Mniej książków więcej piwa

Comment

• cororo
                      • 2003.04
                      • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                      Czeskiego Chodovara posiadasz, bo ostatnio mi się gdzieś w domu przewinął podczas porządków? Co prawda nie jestem pewna czy jeszcze go mam, ale mogę poszukać, jak jutro dotrę do domu
                      Jeśli miałby się u Was zatracić to oczywiście chętnie dokonałbym przejęcia na najbliższej giełdzie na której będziecie!

Comment

• becik
                        🥛🥛🥛
                        • 2002.07
                        • 14999

Tak też podejrzewałem, nie pasowała mi pojemność. Zatem Heńka nie ma już w kolekcji.
                        Nie wydaje mi się, żeby plastikowe kubki Heńka importowano z Holandii...
                        Gdybym zbierał takie kubki, Heńka miałbym w kolekcji
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                          Małgośka
                          W pierwszym poście nie było tej informacji, a poza tym jak widać nie pytałam niepotrzebnie Zawsze na wymianę może się przydać.

Ps. Ciągnę ARTa do Warszawy - może się da
                          Last edited by Maggyk; 2010-01-04, 21:51.
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• sibarh
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.01
                            • 10387

Mam dwa rumuńskie ... ale już wiem, że nie chcesz....
                            2800 nowe piwa opisałem na forum
                            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• cororo
                              • 2003.04
                              • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie wydaje mi się, żeby plastikowe kubki Heńka importowano z Holandii...
                              Gdybym zbierał takie kubki, Heńka miałbym w kolekcji
                              Mam go nadal. Chyba ktoś jednak go przywiózł z Holandii bo sygnatura o ile dobrze pamiętam nie wskazuje na polskie pochodzenie.

Comment

• Cooper
                                🍼🍼
                                • 2002.11
                                • 6057

To szerszy problem. Jak liczyć birofilia (kubki , kapsle , podstawki i wiele innych) do piw licencyjnie warzonych w Polsce nie różniące się niczym od ich odpowiedników używanych w krajach "macieżystych" dla danych piw. Ja żeby zaliczyć je do birrofiliów polskich muszę mieć jakiś polski akcent np sygnaturę polskiego wytwórcy , polskie napisy lub po prostu jakiś inny motyw graficzny jednoznacznie wskazujący iż dany produkt był zrobiony w Polsce i przeznaczony na polski rynek (np info o jakiejś polskiej promocji).
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X