Mały fragment mojej kolekcji butelek od piwa - wszystkie pochodzą z browarów działających na terenie II Rzeczpospolitej.
Butelki
Collapse
X
-
Fantastyczna kolekcja! Napisz może kiedy zacząłeś zbierać, co było impulsem, z którego egzemplarza cieszysz się najbardziej, itd.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Butelki
W takim razie krótki komentarz. Zbieram butelki od prawie 17 lat. Zaczęło się przypadkiem - kupiłem w antykwariacie flaszkę po koniaku, z napisem "Towarzystwo Szustowa Warszawa". Była ładna, miała ciekawy, pękaty kształt. Potem przyszły kolejne, ale na początku zbierałem bardzo różne butelki, nie tylko od piwa. Kiedyś dostałem w prezencie od żony flaszkę z browaru Osiek, z pięknym herbem Rudzińskich i wtedy postanowiłem pozostać tylko przy butelkach piwnych. Miałem ich zresztą w tamtej "kolekcji" najwięcej.
Teraz na pólkach stoi już prawie 1000 butelek z prawie 200 browarów II Rzeczpospolitej. Z powodu braku miejsca już kilka lat temu pozbyłem się butelek z tzw "Ziem Odzyskanych" po wojnie.
Najbardziej cieszą mnie Kresy Wschodnie i browary galicyjskie. Trudno wybrać butelkę ( butelki), które najbardziej mi się podobają, lub są najcenniejsze. Chyba po prostu wszystkie są mi bliskie. Dodam tylko, że z Kałusza mam już 13 różnych wzorówsj
Comment
-
-
Piękna kolekcjaTeż chciałbym mieć taką witrynkę, a przede wszystkim pokój w którym by stała
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Przynajmniej 4 flety wychwyciłem, jedyne flaszki na widok których miękną mi nogi.
Wypada tylko żałować, że mimo tematu wałkowanego wiele lat temu, nie stworzono do tej pory w kolekcjonerstwie możliwości dodawania polskich kolektybili z ziem, obecnie bedących głównie poza granicami na wschodzie.Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2009-05-20, 14:45.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
nie jestem z gumy, najpierw finansowanie tego przedsięwzięcia a w trakcie powolne usprawnienia. Taki koszt bycia niezależnym. Ale przynjamniej jest co robić na następne dekady- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jadoo Wyświetlenie odpowiedziCo to znaczy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jadoo Wyświetlenie odpowiedziCo to znaczy?
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2009-05-20, 20:23.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Comment
-
Comment