I kolejna 'działka' birofiliów ze Szwejkiem - etykiety. Podobnie, jak kapsli, nie mam ich zbyt wiele, ale liczę na informacje od P.T. Forumowiczów, co jeszcze się ukazało. A może ktoś z Was ma do odstąpienia lub na wymianę jakieś etykiety Szwejk? Na wymianę miałbym zestaw Schwejk (etykieta, krawatka, kontra), tą zieloną Schweikbier, zestaw Góra i 2 x Bojanowo (bez Mocnego).
A na fotkach kolejno browary:
1. Rakovnik (początek lat 90-tych)
2. Breclav (już nieistniejący)
3. Havlickuv Brod
4. Rakovnik
5. Iskitim, Rosja
W następnym poście kolejne etykiety
Attached Files
niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Etykiety Szwejk c.d.:
Kolejno browary:
1. Góra
2. Bojanowo
3. Estonia (browar? - proszę o pomoc w identyfikacji)
4. Estonia (vahva sodur to po naszemu wielki żołnierz, ale jaki browar? - proszę o pomoc
Attached Files
niepoprawny czechofil
WISŁA MISTRZ!
Etykiety Szwejk c.d.:
Kolejno browary:
1. Góra
2. Bojanowo
3. Estonia (browar? - proszę o pomoc w identyfikacji)
4. Estonia (vahva sodur to po naszemu wielki żołnierz, ale jaki browar? - proszę o pomoc
Może się zdarzyć, że nr 3 to jednak Łotwa (tum ma - ciemne???). Może ktoś wie
niepoprawny czechofil
WISŁA MISTRZ!
Dzięki Poszukam w necie, może coś więcej na temat tego browaru znajdę. Zastanawia mnie tylko, że jeśli się wpisze 'tum ma' w Tłumacza Google, wypluwa 'ciemne' gdy się ustawi opcję na wyjściowy łotewski Może to jakaś wersja eksportowa, a może te języki są podobne...
niepoprawny czechofil
WISŁA MISTRZ!
Viru Olu to estońska spółka córka Harboe, zresztą wyrosła z browaru kołchozowego, która eksportuje na Litwę i na Łotwę. Czyli tak, to może być piwo estońskie z łotewską etykietą. Strona: wiru.ee.
Viru Olu to estońska spółka córka Harboe, zresztą wyrosła z browaru kołchozowego, która eksportuje na Litwę i na Łotwę. Czyli tak, to może być piwo estońskie z łotewską etykietą. Strona: wiru.ee.
Dzięki Pozdrawiam
niepoprawny czechofil
WISŁA MISTRZ!
Z perspektywy dołączania do kolekcji nowych etykiet z piw Lech, jak je traktujecie? Na butelkach są teraz jakby dwie etykiety, jedna z napisem Lech, a druga z dużym L. Traktujecie je jako dwie etykiety i liczycie +2 do kolekcji? Czy jedną z nich traktujecie jako kontrę? Jeśli tak to którą?
Czy ktoś zbiera etykiety z piw puszkowych?
Zauważyłem ostatnio, ze wiele miejscowych piw ma etykiety, które dość łatwo się odklejają.
Można je obejrzeć tu:
Cześć,
mam na zbyciu sporo birofiliów. Są to:
- podstawki polskie oraz zagraniczne
- stare polskie etykiety (od lat 60. aż do końca XX wieku)
- kraftowe etykiety (w dużej mierze odklejane z butelek i puszek)
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wymienić...
Comment