Katalog nakładek na pokale - Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jerzy1960
    Porucznik Browarny Tester
    🍼
    • 2004.07
    • 370

Katalog nakładek na pokale - Polska

Zmobilizowałem się i jest pierwsza wersja Katalogu nakładek na pokale - Polska. Katalog zawiera 41 skanów z opisami i numeracją. Trzydzieści sześć skanów pochodzi z mojego zbioru, pięć pochodzi z galerii naszego forum (mam nadzieję, że autorzy tych skanów nie będą mieli nic przeciw - z góry dziękuję). Myślę, że katalog w obecnej formie zawiera zdecydowaną większość wydanych w Polsce nakładek (zwanych również serwetkami, bibułkami, kołnierzykami). Katalog ma wersję w języku angielskim. Katalog wysyłam emailem każdemu za darmo kto o to poprosi. Liczę na uwagi i uzupełnienia.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23991

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jerzy1960 Wyświetlenie odpowiedzi
    Zmobilizowałem się i jest pierwsza wersja Katalogu nakładek na pokale - Polska. Katalog zawiera 41 skanów z opisami i numeracją. Trzydzieści sześć skanów pochodzi z mojego zbioru, pięć pochodzi z galerii naszego forum (mam nadzieję, że autorzy tych skanów nie będą mieli nic przeciw - z góry dziękuję). Myślę, że katalog w obecnej formie zawiera zdecydowaną większość wydanych w Polsce nakładek (zwanych również serwetkami, bibułkami, kołnierzykami). Katalog ma wersję w języku angielskim. Katalog wysyłam emailem każdemu za darmo kto o to poprosi. Liczę na uwagi i uzupełnienia.
    Ja poproszę, adres chyba wiadomy Po cichu liczę że brakujące wzory w kolekcjonerstwie uzupełniłeś swoimi egzemplarzami
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-04-26, 18:09.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• beny
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.03
      • 984

ślij do mnie porównam z tym co mamz Polski (16 sztuk) i wywiąże się z obietnicy danej w Krakowie (kwiecien@bomba.test.juni.gliwice.pl)
      Z piwnym pozdrowieniem
      Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛
        • 2002.11
        • 6059

Lubie takie inicjatywki społeczno-kolekcjonerskie więc też poproszę o katalog na cooperbeer(małpka)wp.pl

Z drugiej strony czy przy tak małych ilościach skanów nie mógłbyś pokazać ich tutaj w poście ? Zaletą tego było by lepsze "upublicznienie materiału" (chyba że tego nie chcesz) a tym samym większe szanse na dodanie przez ludzi brakujących skanów i uzupełnianie nowych wzorów na bieżąco.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Jerzy1960
          🍼
          • 2004.07
          • 370

Katalog nakładek na pokale - Polska v. 2.0.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedzi
          ślij do mnie porównam z tym co mam z Polski (16 sztuk)
          Wielkie dzięki za skany.
          Dzięki Tobie dwa nowe wzory trafiły do katalogu. Mamy kolejną wersję katalogu v. 2.0. z 43 nakładkami.

Comment

• lothar
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2006.02
            • 28

jeśli można to ja też poproszę lothar77(malpa)op.pl

Comment

• Jerzy1960
              🍼
              • 2004.07
              • 370

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              Po cichu liczę że brakujące wzory w kolekcjonerstwie uzupełniłeś swoimi egzemplarzami
              Kilka nakładek jest umieszczonych w dziale Kolekcjonerstwo/Inne gadgety wśród 1533 pozycji. Potrzeba trochę zaparcia i cierpliwości aby do nich dotrzeć. Gdyby wydzielić nakładki osobno z przyjemnością uzupełnię o brakujące i dodam numery z katalogu.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23991

Kilka nakładek jest umieszczonych w dziale Kolekcjonerstwo/Inne gadgety wśród 1533 pozycji. Potrzeba trochę zaparcia i cierpliwości aby do nich dotrzeć. Gdyby wydzielić nakładki osobno z przyjemnością uzupełnię o brakujące i dodam numery z katalogu.
                To jest szantaż!

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.07
                  • 14999

To jest szantaż!

Nie szantaż, a szczera prawda
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23991

Szczerze mówiąc, nie widzę przeszkód aby dodawać to czego się nie znalazło w danym dziale, a Jerzy pisze że przeszukał ów dział, w celu uzupełnienia brakujących wzorów. Dedykowany dział gdy się pojawi usprawni potem nieco.

Bo, sprowadzając sprawę do absurdu, można powiedzieć że istnieje szeroka kolekcja wykałaczek z wyhaftowanym logo browaru, ale z racji że nie ma dla nich stworzonego dedykowanego działu, kolekcjonerzy tychże nie dodają ich do działu kolekcjonerskiego. No a jak by był, to nagle ci by się ujawnili
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-05-05, 11:45.

Comment

• Jerzy1960
                      🍼
                      • 2004.07
                      • 370

Katalog nakładek na pokale - Polska v. 2.1.

Poprzez wymianę z picia_pl zdobyłem do zbioru OKO-02, Dzięki . Skan tej nakładki umieściłem w katalogu i powstała wersja 2.1.

Comment

• chinet
                        • 2006.04
                        • 486

Bo, sprowadzając sprawę do absurdu, można powiedzieć że istnieje szeroka kolekcja
                        np. pocztówek elektronicznych, specjalnie wydzielonych
                        Ostatnia zmiana dokonana przez chinet; 2010-05-26, 01:58.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23991

Nie twierdzę że wszystko co zrobiłem w roku 2001 było racjonalne. Natomiast twierdzenie że nie można dodać danej rzeczy do katalogu dlatego że nie ma dedykowanej kategorii uważam za stwarzanie sobie sztucznej przeszkody.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-05-26, 02:20.

Comment

• Jerzy1960
                            🍼
                            • 2004.07
                            • 370

Numery katalogowe nakładek w dziale Inne gadgety

Uwziąłem się i uzupełniłem numery katalogowe.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23991

Uwziąłem się i uzupełniłem numery katalogowe.
                              Chwalebne

Comment

Przetwarzanie...
                              X