Kolekcja puszek zagranicznych

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kruger_nr1
    replied
    spróbuję się dowiedzieć jak to się ma z puszkami u innych kolekcjonerów. Może kiedyś robili na miejscu puszki?

Leave a comment:

• becik
    replied
    Tak, ale na puszce małymi literami było napisane, że piwo jest warzone w EU w Barcelonie

Leave a comment:

• beny
    replied
    tak etykieta jest identyczna

Ostatnia zmiana dokonana przez beny; 2011-10-13, 23:28.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
    Nowe kraje w kolekcji to: (...) Republika Zielonego Przyladka ( Cabo Verde).
    Jednak Zielony Przylądek, nie Hiszpania?

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    Nowe kraje w kolekcji to: Armenia i Republika Zielonego Przyladka ( Cabo Verde). Uzupełnione kraje: Wietnam, Maroko, Laos, Arabia Saudyjska, Tajwan.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    Nowy kraj dodany do kolekcji - tym razem Korea Północna.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    Dodane do kolekcji dwa nowe kraje: Kosovo i Wyspy Owcze. Na razie tylko tyle...
    do obejrzenia tutaj: https://picasaweb.google.com/kruger.nr1
    Ostatnia zmiana dokonana przez kruger_nr1; 2011-07-30, 20:37.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    niedociągniecie naprawione, nowe kraje ( Zimbabwe, Gwinea, Pakistan i Kenia) dostepne

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    mała aktualizacja strony, doszły 4 kraje( Zimbabwe, Gwinea, Pakistan i Kenia), a do kilkunastu innych dodałem trochę puszek.
    Jeśli ktoś ma coś ciekawego na zbyciu z egzotyki to proszę na kontakt

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    pisząc, że kolekcjonerzy innych birofilii zbierają swoje eksponaty według krajów, miałem na myśli nie ścisły układ OCOC, tylko to że, stosują się do założeń OCOC czyli jedna(przynajmniej) sztuka z każdego kraju. Tu jednak można się zastanowić, co jest ,,krajem" a co nie)Taka większa lista OCOC która trafiła w moje ręce miała ponad 600 pozycji), więc te ,,kraje" to prowincje, wyspy, stany itp. Zauważyłem, że kolekcjonerzy dodają różne twory do swoich zbiorów. To w końcu hobby, zainteresowanie i każdy sobie tworzy własny kierunek zbioru.

Leave a comment:

• beny
    replied
    o ile to kolekcjonerzy z Ameryki Południowej nie spotkałem się aby w Europie ktoś strukturę OCOC zaadaptował do kolekcji etykiet lub podstawek.

A propo podstawek to tutaj też jest śmiesznie od kilku lat walczymy aby nie liczyć podstawek importowych do danego kraju ale to walka z wiatrakami i wielu czołowych kolekcjonerów z PL i zagranicy nadal liczy np Heinekena do Aruby, Corone do Guamu czy tez Lowenbrau do Wysp Dziewiczych tylko dlatego , ze wraz z importowanym piwem powstala podstawka na tamtejszy rynek.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    z tego co wiem, to OCOC zrzesza zbieraczy puszek, jak sama nazwa wskazuje. Jednak kolekcjonerzy innych birofilii też nieraz układają swoje zbiory zgodnie z takim kluczem.

Leave a comment:

• becik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
    (...)Zbieracze puszek na świecie zrzeszeni w OCOC (One Can One Country) mają swoją listę krajów (...)
    Czy ten OCOC dotyczy tylko piwnych puszek?

Leave a comment:

• beny
    replied
    OCOC stosują bardzo dziwne struktórę przynależności puszek jak oglądam galerie zagranicznych kolekcjonerów to mi jako kolekcjonerowi etykiet z egzotyki włosy staja dęba gdy oglądam puszki europejskich browarów w najdziwniejszych arabskich krajach lub australijskie po wszystkich wyspach pacyfiku - ale co kraj to obyczaj tak to sobie podzielili tak to zbierają i ja już się przyzwyczaiłem do tego podziału oglądając galerie OneCanOneCountry.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    nie będę się upierał przy tym, że Canada Dry jest piwem. Co prawda polskie wersje Canada Dry produkowały browary Okocim i Łódź, i podana jest tam zawartość extraktu. Nie wnikałem w szczegóły produkcji, wydawało mi się zawsze ( no i może właśnie wydawało?), że to taki ich rodzaj piwa bezalkoholowego( ,,Wysoki Sądzie! TO WINA MEDIÓW!!" ) To chyba jednak dyskusja na inny temat. Lecz jak wcześniej napisałem wstawiłem puszkę ze względu na jej wiek, wiec puszka pozostanie na swoim miejscu Dziekuje jednak na zwrócenie uwagi

Leave a comment: