Kolekcja puszek zagranicznych

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Cooper
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
    Canada Dry to jak widać Ginger Ale, czyli piwo imbirowe, o to czy jest to "piwo" również bywają dyskusje.
    Rozumiem że twierdzisz ż jest to piwo tylko dlatego iż w nazwie jest słowo "Ale". I tutaj niestety się mylisz Kruger gdyż Ginger Ale to najzwyklejszy tonik o smaku imbirowym, oczywiście bezalkoholowy. Napoje takie w większości produkują firmy jak np Schweppes czy wspomniana Canada Dry (nie wiem czy nie należąca do Pepsi lub CC) a więc żadne browary choć te być może też to produkują jako działalnośc uboczna.
    Puszki Canada Dry Ginger Ale to zdecydowanie puszki niepiwne.

Leave a comment:

• danio_145
    replied
    Canada Dry to jak widać Ginger Ale, czyli piwo imbirowe, o to czy jest to "piwo" również bywają dyskusje. Wstawiłem tę puszkę, bo to jedna z najstarszych w moim zbiorze( lata 50te).
    Zbieram kapsle i do tego wszystkie więc mi to rybka czy piwny czy nie. Mam jednak sporo amerykańskich kapsli z napisami wsiorakimi +ale albo beer, ale mają one tyle wspólnego z piwem, że stały obok nich na półce w sklepie. Według mnie ten ginger ale to nie jest to samo co np. nasz Gingers.

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Kruger też mam dla Ciebie parę sztuk. Będziesz w Spiżu?

Leave a comment:

• zeko
    replied
    Piotrek, gratulacje, doczekaliśmy się w końcu Twojego albumu. Jestem pełen podziwu. Już niedługo dojdą do Ciebie kolejne sztuki.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    o ilość miejsca nie obawiam się , moje fotki zajmują go mało.
    Co do wątpliwości o pochodzenie Jemenu, to podobne wątpliwości czy wręcz nie uznanie krajów z punktu widzenia zbieraczy etykiet są częste. Zbieracze puszek na świecie zrzeszeni w OCOC (One Can One Country) mają swoją listę krajów i nawet dla mnie często dziwny podział na ,,kraje", którymi są wyspy, stany, prowincje itp. A ten akurat Swan jest produkowany w Australi (tylko) dla Jemenu.
    Canada Dry to jak widać Ginger Ale, czyli piwo imbirowe, o to czy jest to "piwo" również bywają dyskusje. Wstawiłem tę puszkę, bo to jedna z najstarszych w moim zbiorze( lata 50te).
    Ostatnia zmiana dokonana przez kruger_nr1; 2011-04-02, 16:41.

Leave a comment:

• danio_145
    replied
    Canada Dry robiła też piwo? Mowa o puszce z USA.

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Dla mnie Jemen jest wątpliwy i to bardzo
    No co ..... Mała wzmianka o Australii.....na puszce. czepiasz się

Leave a comment:

• becik
    replied
    Dla mnie Jemen jest wątpliwy i to bardzo

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    w miarę możliwości będe dokładał teraz czeka jeszcze troche egzotyki i nowe kraje. A tysiąc niemieckich raczej nie ma sensu dodawać)
    A to niby czemu???? Pochwal się . Na picasie jest limit "darmowej" zajętej pamięci, ale chyba dasz radę.
    Można pozmniejszać rozmiary fotek.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2011-04-01, 23:21.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    replied
    w miarę możliwości będe dokładał teraz czeka jeszcze troche egzotyki i nowe kraje. A tysiąc niemieckich raczej nie ma sensu dodawać)

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    Bardzo ładna kolekcja. Dawaj wszystkie jakie masz. Fajnie się je ogląda. Tylko posegreguj alfabetycznie krajami.

Leave a comment:

• kruger_nr1
    utworzył/a temat Kolekcja puszek zagranicznych

Kolekcja puszek zagranicznych

Część mojej kolekcji zagranicznej do obejrzenia. Uzupełniał bedę raczej o puszki z egzotycznych krajów, sporo czeka na dodanie, w tym kilka nowych państw. Oto link do galerii Picasa:

jeśli masz jakieś ciekaw puszki na zbyciu to proszę o kontakt