Zamknąłem zeszły rok na 179 krajach świata. Szesnaście nowych krajów, będzie coraz trudniej... Rzutem na taśmę wprowadziłem jeszcze Wadadli warzone dla Antigua & Barbuda na St. Vincent & Grenadyny. Zostało zapisane jako St.Vincent po konsultacjach i słusznie, miejsce browaru jest najistotniejsze. Na ratebeer w dalszym ciągu zapisywane jest pod A & B. Taka sama sytuacja jest z Curacao. i jeszcze paroma produktami, że o Dju Dju z ,,Ghany" nie wspomnę bo sam dałem się wkręcić. Znacie podobne sytuacje, proszę o info.
Piwo Mocaf Export, butelka o,33 alk. 4,5% Barwa jasno słomkowa, piana znika zaraz po nalaniu, za drugim polaniem w ogóle jej nie było.Lekko kwaskowe, brak goryczki. Zdobyte dzięki życzliwości Davida, serdeczne dzięki.
Departament zamorski Francji. Piwo warzone w Mayotte par Aqua Service Mayotte SA. w Mamoudzou.
Puszka 33cl, alk.4,5%. Piana niezbyt obfita, szybko zanikająca, barwa słomkowa, goryczka prawie niewyczuwalna. W smaku dość przyjemne.
Dzięki Lagerman.
Piwo z Kurdystanu irackiego warzone w Bagdadzie. Butelka 0,33l, alk.5% wyczuwalny. Piana znikająca bardzo szybko, aromatu nie stwierdziłem, smak ? ,może lekko kwaskowe.Ogólnie to tylko ciekawostka zdobyta z trudem po dwóch latach walki i używania forteli, przy których Zagłoba był uczniakiem. Dzięki Norbert, wielkie dzięki.
Gratulacje, pozycja na pudle!
Tak sobie przejrzałem losowo państwa osób, które miały opisane piwa ze 100 i 110 krajów. Wydaja mi się, że ten wynik nie jest obecnie specjalnie trudny do osiągnięcia. Później zaczynają się już schody i są coraz bardziej strome. Jak to wyglądało u Ciebie, możesz napisać? Ja trochę podróżuje więc mogę mieć skrzywioną perspektywę.
Comment