Manslow - kolekcja wypitych piw z całego świata
Collapse
X
-
Nowe fotki na FB
Doszły fotki z ,,krajów", z których piłem piwo i uzupełniam
Comment
-
Ja mam trochę inną i bardzo skromną (na razie) kolekcję piw rzadko spotykanych (tak ją sobie nazwałem)
Jedno pochodzi ze Szkocji i jest to: Brew Dog, San Diego Scotch Ale
a dwa pozostałe to: Red Horizon 2.editon i Red Horizon 3.editon z Norwegii.Comment
-
Wytrwałości życzę
Ja mam trochę inną i bardzo skromną (na razie) kolekcję piw rzadko spotykanych (tak ją sobie nazwałem)
Jedno pochodzi ze Szkocji i jest to: Brew Dog, San Diego Scotch Ale
a dwa pozostałe to: Red Horizon 2.editon i Red Horizon 3.editon z Norwegii.Comment
-
2013
Rok zakończyłem ze 165 krajami wg ratebeer oraz 4051 wypitych różnych gatunków piwa. Nowe kontakty uruchomione ale trzeba cierpliwie czekać. Będzie coraz trudniej i tym optymistycznym akcentem kończę wpis. Wszystkiego piwnego w 2014! Polecam stronę http://agg.org.pl/piwa-taty/?sort=country&view=allOstatnia zmiana dokonana przez manslow; 2014-01-01, 23:57.Comment
-
Pokonania przeszkód i kolejnych iteracji licznika w 2014Comment
-
Kolejne piwa z browaru domowego PIWNY UL
Znowu będę chwalił ale cóż życie. Łukasz, współwłaściciel browaru PIWNY UL sprezentował mi kolejne piwa.
Nr 1. AIPA bez naklejki (lenistwo to spowodowało)-piwo szlachetne w każdym wrażeniu, zapach, nasycenie,smak, piana...może nie jestem obiektywny ale jestem wielkim fanem tego piwa, kto będzie miał szansę spożyć przyzna mi rację,
Nr 2. Rusian Imperial Stout 12,8% tak, tak i to czuć po spożyciu! Nie jestem fanem piw wysokoprocentowych a tu zostałem powalony przez wyjątkowe piwo, brak nut alkoholowych, głębia smaku, piana O.K. Stawiam na równi z AIPA.
Nr 3. Help Tarapaty 9,5%, Frosen Nose 8,5% dobre piwa i gdyby mnie udało się takie uwarzyć trąbiłbym o tym na całą Stolycę i Polskę, przy poprzednich jednak trochę odstają.
Nr 4. Allah AIPA - ze względu na użycie w nazwie słowa z jakim terroryści pozbawiają życia niewinnych ludzi nie będę oceniał.
P.S. Jestem dumny, że mój znajomy warzy tak dobre piwa
Powodzenia Budyń
Comment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Przejrzałem całe, zacne zestawienie - tylko pozazdrościć :-)
Lekką wątpliwość budzą kraje pochodzenia dwóch piw:
- Corsaire Lager /Gwadelupa/ - obecnie Trynidad i Tobago, Carib Brewery (Champs Fleurs),
- Dju Dju /Ghana/ - obecnie Belgia, Familiebrouwerij Huyghe (Melle).
Nie wiem jaka jest historia tych dwóch marek piw, być może kiedyś warzono je również w krajach na G.
Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
Liczba kapsli z piw, które wypiłem: 2286 ze 162 krajów
Noriuszowe piwa - zdobyte kraje
Comment
-
Piwo Corsaire Lager spożywałem na Gwadelupie ale było to dość dawno, nie umiem teraz odpowiedzieć choć staram się dokładnie czytać etykiety.
Dju Dju zostało przywiezione przez kumpla z Ghany a etykieta nie budziła wątpliwości.
Niestety kiedyś nie przywiązując wagi do tych spraw nie robiłem zdjęć, teraz już jest pełna dokumentacja na FB wszystkich nowości. Dzięki za czujność! Pozdrawiam Marian.
- Corsaire Lager /Gwadelupa/ - obecnie Trynidad i Tobago, Carib Brewery (Champs Fleurs),
Nie wiem jaka jest historia tych dwóch marek piw, być może kiedyś warzono je również w krajach na G.
Comment
-
Prześledziłem na ratebeer, Corsaire Lager jest podany w Gwadelupie i tu nie mam wątpliwości. Dju Dju i Ghanę usunąłem, nie ma na ratebeer a wątpliwości zostały, dzięki.
Comment