A może otwieracz Pilsnera przystosowany do zamocowania pod blatem.
najdziwniejszy otwieracz
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak Wyświetlenie odpowiedziTeż nie Gdzie kolekcjonerzy czeskich otwieraczy? Bo chyba nie na Forum
Ten otwieracz ma nazwę browaru. Nie widziałem takiego z nazwą browaru Czy to to ?
Pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak Wyświetlenie odpowiedziłyżka do polotmavego
Bo jeśli "do" to po co ?
Pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Brawo piotry Takie otwieracze były u nas bez logo. Ten jest z Czech i logo ma! Co do łyżki: moja pomyłka, bo oczywiście nie do polotmavego, a do řezanego piva. Jak widać łyżka ma wygięcie. Kładzie się ja na szklankę/ kufel; wygięcie zaczepiamy na krawędzi, żeby dobrze leżała (w pozycji 'odwrotnej' - wypukła strona to góra). Potem ostrożnie nalewamy po niej i tworzymy dwie ładne, oddzielone od siebie warstwy: pivko jasne na dole i ciemne na górze. Gdybyśmy tak nie zrobili, wyjdzie nam zmieszane, czyli polotmave, a nie rżnięte czyli řezaneniepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak Wyświetlenie odpowiedziBrawo piotry Takie otwieracze były u nas bez logo. Ten jest z Czech i logo ma! Co do łyżki: moja pomyłka, bo oczywiście nie do polotmavego, a do řezanego piva. Jak widać łyżka ma wygięcie. Kładzie się ja na szklankę/ kufel; wygięcie zaczepiamy na krawędzi, żeby dobrze leżała (w pozycji 'odwrotnej' - wypukła strona to góra). Potem ostrożnie nalewamy po niej i tworzymy dwie ładne, oddzielone od siebie warstwy: pivko jasne na dole i ciemne na górze. Gdybyśmy tak nie zrobili, wyjdzie nam zmieszane, czyli polotmave, a nie rżnięte czyli řezane
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak Wyświetlenie odpowiedziOczywiście odpowiedź dotyczy Pilsnera - nie chodzi o zachowywanie kapsli w dziewiczym stanie
Od tegorocznej giełdy w Żywcu jestem dumnym posiadaczem podobnego otwieracza - jeszcze raz wielkie dzięki dla Kentakiego.
Zdjąłem nim już kilkadziesiąt lub więcej kapsli, żaden nie został zgięty ani w żaden sposób uszkodzony, ciągle jestem pod wrażeniem tej prostej konstrukcji.
Wydaje mi się, że mój otwieracz ma dłuższy uchwyt, ale może to tylko wrażenie. Logo Pilsner Urquel istotnie było tylko na pudełku, sam otwieracz jest "nieobrandowany".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi[...]
Wydaje mi się, że mój otwieracz ma dłuższy uchwyt, ale może to tylko wrażenie. Logo Pilsner Urquel istotnie było tylko na pudełku, sam otwieracz jest "nieobrandowany".
Comment
-
-
Otwieracz Pendrive do nabycia z pkt z BPZbieram podstawki piwne z całego świata -> zainteresowanych zapraszam do kontaktu
Comment
-
-
Takie 2 z mojej małej kolekcji
Comment
-
Comment