Piwny wypad do Frydlantu? Pytanie o sklepy?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jakub_kubek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.12
    • 74

Piwny wypad do Frydlantu? Pytanie o sklepy?

Czy we Frytlandzie oprócz Lidla jest jakieś miejsce w którym można dostać piwo butelkowe ???
    No i jeszcze sklepiki przy granicy (Zawidów- Habartice oraz Miłoszów- Syrbska). Czy tam też można dostać piwo??? Ładnych parę lat temu jak jeszcze granica funkcjonowała robiło się tam duże zakupy. A jak to teraz wygląda ???
  • krzysp
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2002.12
    • 44

Frytland czy Frydland? Bo Frydland to duże miasto z zamkiem i dużym ratuszem. Wtedy, gdy ja tam byłem nie było problemu z zakupem piwa. Tak przy okazji polecam zwiedzanie zamku, później będzie o czym rozmawiać przy piwie.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Frytland, to chyba tylko w Częstochowie
      Nie ma takiego miasta, są dwa Fryndlanty i z tekstu wynika jasno o który chodzi - ten niedaleko Liberca.
      Nie znam oferty sklepów, z knajpami z dobrym piwem też tam cienko, ale w w połowie maja ma tam ruszyć odnowiony browar.
      Last edited by Pendragon; 2013-02-16, 19:27.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• jakub_kubek
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.12
        • 74

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysp Wyświetlenie odpowiedzi
        Frytland czy Frydland? Bo Frydland to duże miasto z zamkiem i dużym ratuszem. Wtedy, gdy ja tam byłem nie było problemu z zakupem piwa. Tak przy okazji polecam zwiedzanie zamku, później będzie o czym rozmawiać przy piwie.
        Mój błąd. Poprawnie to "we Frydlancie".

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12557

Nie ma wielkiego wyboru, ale np. lokalny Konrad powinien być dostępny.
          Blisko jest do Liberca, tam znajdziesz więcej większych sklepów.

Comment

Przetwarzanie...
          X