Lublin - miejsca piwne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

Będąc w centrum handlowym przy Ikei zajrzałem do Intermarche, bo w tych sklepach w innych miastach widywałem bardzo przyzwoitą ofertę piwną. Niestety, jak zwykle i tu Lublin nalezy do II ligi. Poza koncernami tylko piwa z Grodziska, Kormorana, Czarnkowa i jakieś dwa rzemieślnicze. Nie warto nawet zakładać oddzielnego wątku.

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4507

Teraz wypadałoby dodać, że można w Intermarche kupić Brackie z Cieszyna, którego brakuje w innych sieciówkach, jak wynika z postów forumowiczów.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4507

Nie za bardzo wiedziałem gdzie, bo nowego wątku nie ma sensu zakładać, więc tu.
        Gdyby komuś nie chciało się jechać do Siedlec, to w Lubartowie w pizzeri Top Drive przy supermarkecie Topaz można wypić Kupieckie z Brofaktury po 6 zł za 0,5 l i 5 zł, za 0,3 l.
        Ot, takla zwykła pizzeria wygladająca jak sieciówka.
        Co ciekawe, obok w sklepie wszystkie piwa z Brofaktury za 6 z groszami!
        No i mamy niezłego pilsa (cena dostosowana do lokalnych możliwości zapewne) po 2 x 3 zł

Comment

• Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4507

W Lublinie przybyło: Just Crafted na ulicy Cichej, a za kilka dni otwiera się w CSK Wielokran Browaru Zakładowego. Ponadto Hejnał na Świętoduskiej przeniesiony do lokalu obok i można wypić lane na miejscu.
          I jeszcze ciekawostka: do Lublina zawitał wreszcie browar z Ełku. W Leclercu można nabyć ich trzy piwa.

Comment

• Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4507

Dotarły też wreszcien do Lublina piwa z nowego browaru w Kościerzynie. Tym razem do Lewiatana.

Comment

• fans
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.04
              • 195

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
              Dotarły też wreszcien do Lublina piwa z nowego browaru w Kościerzynie. Tym razem do Lewiatana.
              W którym konkretnie widziałeś?.

Comment

• DariuszSawicki
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2012.08
                • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
                I jeszcze ciekawostka: do Lublina zawitał wreszcie browar z Ełku. W Leclercu można nabyć ich trzy piwa.
                Bardzo się z tego cieszę

Comment

• Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4507

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fans
                  W którym konkretnie widziałeś?.
                  Krasińskiego 3, wejście od Zana.

Comment

• Prusak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 4507

Piwa z browaru w Kościerzynie są też w Delikatesach Centrum na Lipniaku. Tam można dostać Lagera, który na Krasińskiego był już wyszedł.

Comment

• Prusak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 4507

Zrobiłem po raz kolejny risercz lubelskich browarów. I moje wrażenia nie są dobre.
                      Alan Hugs zamknięty nadal na głucho i nic nie wskazuje na to, by ktoś podjął się tam w najbliższym czasie warzenia piwa.
                      Zarówno w Grodzkiej, jak też w Lublinie i Lwowie piwa bardzo przeciętne, czasem uda się im uwarzyć coś ciekawszego, ale na przykład w chwili obecnej nie ma tego ciekawszego nigdzie.
                      Z "atmosferą piwną" też w tych miejscach krucho, może najbardziej komfortowo jest w Grodzkiej.
                      W tej sytuacji najciekawszym lokalem przybrowarnianym (choć nie przy działającym browarze) jest Perłowa ze swoją ciekawą aranżacją baru i ogródkiem na dawnym dziedzińcu klasztornym. Niestety, te "lepsze" lane piwa Perły (Zwierzyniec, EPA) też kiepskawe. Na przykład moje wrażenia z ostatniej degustacji Zwierzyńca w butelce były lepsze niż w przypadku tego lanego, w k tórym pojawia się lekki metaliczno-alkokolowy posmak.
                      Cztery browary, ale żaden nie zadowala.
                      Wiele knajp, ale wszystkie albo są "masówką" albo wpadają w hipsterską monotonnię.
                      Ciekawa jest pijalnia Hejnał przy Świętoduskiej, na górce proste trzy stoły, ot, żeby wpaść na jedno dwa z kimś spotkanym w mieście. Tu jednak na kranie nigdy nie ma niczego z lagerów. Można jednak wybrać coś z butelek.

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4507

W Lublinie przybył kolejny lokal, gdzie można znaleźć sporo piw tzw. kraftowych: "Co jest grane", ul Kołłątaja 3.

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13961

Sporo to jest ile kranów?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4507

Nie ma kranów, są butelki i ich jest sporo, zapomniałem napisać.
                            "Na swoje usprawiedliwienie" mam fakt, że w L. nie ma więcej niż 6 - 7 lokali z rzemieślniczymi kranami, więc pozostałe też są godne odnotowania.

Comment

• Prusak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 4507

Z aktualnego przeglądu półek w hipermarketach lubelskich wynika, że najlepiej zaopatrzony (najbardziej zróżnicowana oferta) w piwo jest Auchan w Felicity.

Comment

• Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4507

Od trzech miesięcy przyglądałem się ofercie sklepów i lokali w Lublinie. Robiłem to regularnie, żeby czegoś nie przeoczyć. Ciągle to samo. Jak jest dostawa, to niemal we wszystkich sklepach to samo. Mainstream piwnej rewolucji. Znowu Polska B.

Comment