Idą święta, a w hipermarketach (przynajmniej jeśli chodzi o Leclerc) w Lublinie nędza... To a propos dobrej dostępności kraftu w jednym z tekstów w Blogówce.
Lublin - miejsca piwne
Collapse
X
-
Zrobiłem krótki przegląd lubelskich lokali po wakacjach i refeksje mam raczej smutne. Znów na pięć czynnych bowarów właściwie nie ma sensownego wyboru.
Zaletą lokau firmowego Perły jes oginalny wstrój i plenerowe podwórko na dziedzińcu dawnego klasztoru, ale nawet Zwierzynieckie lane trąci obecnie lekko chemiczno-gryzącą nutą.
Na Grodzkiej już tlko kuszenie turystów i windowanie cen.
O Browarze Lublin właściwie należałoby miłosiernie nie wspomniać, ale dlaczego nie... skoro jako Jasne podano mi za 9 zł całkowicie wygazowane, ciepłe (!) piwo o smaku jakieś słodzonej, zbożowej zupy. Szkoda tylko strategicznej lokalizacji przy Krakowskim. Podobny poziom prezentują piwa z bliźniaczego Browaru Lwów.
Jeszcze tylko bierallowa klasyka jako tako się trzyma, ale lokal spsiał zupełnie, chyba nic w tym miejscu nie może wypalić, teraz to raczej takie miejsce nastawiane na młodszą młodzież.
Co do lokali kraftowych, to co kto lubi, ale jeśli ktoś nie jest wielbicielem wyłącznie rewolucji, udziwnień i wszędzie dostępnej tzw czołówki polskiego kraftu, to nie ma czego szukać ani w Zakładowym, ani w Just Crafted, ani w Hejnale, ani Dzikim Wschodzie.
Wciąż brakuje lokalu bezpretensjonalnego i odważniejszego w urozmaicaniu oferty.
A może po prostu taki jest lokalny rynek...
Comment
-
-
Zajrzałem do tego sklepu. Nic wielkiego, więc w obliczu ekspansji dawnych piw niszowych nie ma co otwierać oddzielnego wątku, tym bardziej, że w tm interesie chodzi o sprzedaż bardzo różnych napojów alkoholowych.
Na półkach (i w lodówce też!) po kilka piw z Pinty, AleBrowaru, Łańcuta, Tenczynka, Jagiełły, Incognito, Zakładowego. Jest też Kormoran i kilka innych browarów. Jak się nie szuka osobliwości, to znajdzie się coś dla siebie bez problemu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus383 Wyświetlenie odpowiedziSiemka.
Można gdzieś w Lublinie kupić kraft? Byłem w Hejnale, ale wybór bardzo skromny. Szukam czegoś w okolicy Zamku i ul. Zamojskiej. Ze dwa lata temu albo trzy lata coś można było kupić, a teraz to pustynia :/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziW Lublinie można ale w tej okolicy to tylko Hejnał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziPrzejrzyj wątek. A tak na szybko: Spiżarnia Alkoholi na Romanowskiego, Beer Geek na Spółdzielczości Pracy, Piwowar na Braci Wieniawskich, Alkopone na Żołnierskiej, itd
i jeszcze Piwowar na Tumidajskiego, chyba najbliżej od Zamku.Last edited by yaro74; 2019-09-24, 10:16.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika markus383 Wyświetlenie odpowiedziDzięki
Odwiedzę sklep na Tumidajskiego. Nie wiedziałem, że on jeszcze działa.
Comment
-
Comment