wybieram sie w okolice Slowackiego Raju, czy po katem piwnym jest tam cos wartego uwagi? i jakie piwo warto sprobowac bedac tamze? dzieki za podpowiedzi.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Piwo ma być rzekomo polotmave, a w rzeczywistości jest złote nasycone, prawie klarowne.
Piana białokremowa, drobna, dość wysoka i trwała. Zapach... ...dziwne owocowy.
Piwo jest lekko mdłe, słodowe z delikatnym akcentem chmielu, w sumie... jakby lekko nieświeże?
Nagazowanie...
Miodowe piwo z browaru św. Idziego w Popradzie ma złotą, nasyconą barwę, jest zamglone.
Piana, drobna, wysoka i trwała piana.
Pachnie bardziej owocami albo landrynkami niż miodem, ten miodowy aromat robi jakieś takie sztuczne wrażenie.
Miód głuszy wszelkie inne doznania...
Lokal pierwotnie przez wiele lat mieścił się na pietrze DH Merkury i miał tam świetny taras i brackie. Do tego świetną lokalną atmosferę.
Niestety został stamtąd wyrzucony a na jego miejsce powstała kolejna hipstersko-słoikowa pretensjonalna thai food czy coś takiego.
Na...
Nowy browar restauracyjny w Rzeszowie. Zlokalizowany w nieco podupadłym centrum handlowym obok rynku, wystrój przypomina Stary Browar Rzeszowski, jest jednak zdecydowanie więcej "gratów".
W ofercie 4 piwa - pils, pszeniczne, ciemny lager i APA. Ceny 9/10 zł / 0,5 l, a więc mało...
Comment