Wybieram się z lubą na 2 noce do Trójmiasta na majówkę i chcielibyśmy spenetrować je także piwnie. Przejrzałem temat Piwo-Gdzie-Pomorskie i w oczy rzuciły mi się tylko Cafe Lamus i Browar Lubrow. Co zaprawieni w bojach tutejsi browar bizowcy proponują? Jakaś trasa na wzór piwnego szlaku? Chętnie dowiem się, którym miejscom szczególnie warto jest się przyjrzeć. Priorytetem z racji noclegu jest Gdańsk.
Trójmiasto - a'la piwny szlak
Collapse
X
-
Większość super knajp zlokalizowanych jest w obrębie Starego i Głównego miasta. Mój TOP 5 to:
Degustatornia Gdańsk - ul. Grodzka, niedaleko hotelu Hilton - kilkanaście kranów i sporo butelek
Cafe Lamus i Lawendowa 8 (ten sam właściciel) - ul. Lawendowa, wejście od Straganiarskiej - w sumie 14 kranów + roll-bar + sporo butelek
Pułapka - Ul. Straganiarska (naprzeciw Lamusa) - 6 kranów
Browar Piwna - ul. Piwna (niedaleko bazyliki mariackiej) - dwa stałe piwa w ofercie + 1 rotacyjnie
Jeszcze ciekawie jest:
Pub U Szkota - ul Chlebnicka
Flisak '76 - wejście obok Pubu U Szkota
LOFT - ul. Młyńska - 4 krany, jeśli dobrze pamiętam.
No i jeszcze Lubrow i Brovarnia.
-
-
Polecam "Lawendową 8", fajnie urządzony lokal z dobrym piwem. W "Browarze Piwna" słaby wystrój, można natomiast się tam napić czasami świeżego dobrego piwa. Odradzam "Lubrow" czyli "Barbados", oprócz wszechogarniającego kiczu paskudne piwo.
Comment
-
-
To wyłaniają się faworyci, na których chyba zakończymy:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedziDegustatornia Gdańsk - ul. Grodzka, niedaleko hotelu Hilton - kilkanaście kranów i sporo butelek
Cafe Lamus i Lawendowa 8 (ten sam właściciel) - ul. Lawendowa, wejście od Straganiarskiej - w sumie 14 kranów + roll-bar + sporo butelek
Pułapka - Ul. Straganiarska (naprzeciw Lamusa) - 6 kranów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedziTo wyłaniają się faworyci, na których chyba zakończymy:
Jeszcze jedno - które z tych miejsc jest najbardziej klimatyczne - mam tu na myśli podejście do klienta, coś jak w Setce, czy Czeskiej Piviarni w Wawie - posiedzisz przy barze, pogadasz ze spotkanymi ludźmi itp.?
Comment
-
-
Ja bym jeszcze kilka knajp dodał.
Może piwna mapa ci nieco pomoże:
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-04-30, 11:03.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Zapomniałem Ci dodać, że na starym mieście powstał (bliskie sąsiedztwo Długiej) nowy lokal z całkiem sensownym piwem z niewielkiego niemieckiego browaru, a nazywa się Bohemia. Trudno tam o taki klimat jak w "Lawendowej 8", ale wart jest odwiedzenia dla samego piwa. Wystrój lokalu bardzo podobny do tego co możemy spotkać w czeskich czy niemieckich minibrowarach.
Comment
-
-
Akurat piwo w Bohemii jest najsłabszym elementem
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No niejest wybitne ...ale spróbować można, po zapodaniu łyka nie miałem ochoty wylać, a to już sukces w naszym pięknym kraju. Chociaż muszę przyznać, że jest co raz lepiej, może za kilkadziesiąt lat podniesiemy się jak feniks... Wracając do Bohemii, to byłem tak krótko po otwarciu i miałem zamiar powtórzyć wizytę, może coś się skiepściło ? Kiedy byłeś ?
Comment
-
-
Wczoraj. Piwo takie same - typowy cieniutki niemiecki pilsik. Na dodatek bez piany. Wypić można, ale przyjemności żadnej. To już wolę Perlenbachera z Lidla po znacznie korzystniejszej cenie.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-04-30, 12:20.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedziWybieram się z lubą na 2 noce do Trójmiasta na majówkę i chcielibyśmy spenetrować je także piwnie. Przejrzałem temat Piwo-Gdzie-Pomorskie i w oczy rzuciły mi się tylko Cafe Lamus i Browar Lubrow. Co zaprawieni w bojach tutejsi browar bizowcy proponują? Jakaś trasa na wzór piwnego szlaku? Chętnie dowiem się, którym miejscom szczególnie warto jest się przyjrzeć. Priorytetem z racji noclegu jest Gdańsk.
Comment
-
Comment