Ja zazwyczaj odwiedzam U Slovanske Lipy, U Fleku, U Zlateho Tigra, Klasterni Pivovar Strahov, U Tri Ruzi. Natomiast tegoroczne odkrycia to Pivovar Lod i Pivo Karlin. Jak chcesz bardziej kraftowo to Zly casy, Beer Geek bar, Zubaty pes. Jak bardziej po czesku to polecam spływ Żiżkovem: od stacji metra Jiricho z Podebradu do U Slovanske Lipy. Na Malej Stranie lubię Ferdinanda (ul. Karmelitska), Mlynska Kawarna (wyspa Kampa), Dobra trafika (Ujezd), Baranicka Rychta i U Sedmi Svabu.
Czechy, Praga
Collapse
X
-
Moim zdaniem obowiązkowo do odwiedzenia są następujące dwa browarki:
Kolčavka oraz Dva kohouti.Comment
-
. Z najnowszych, sprawdzonych zdecydowanie polecam Ossegg, Vojanuv Dvur, Kbelský pivovar, Loď pivovar, oba Hostivary, oraz iść do firmowej knajpki browaru Trilobit.
Comment
-
Miałem maraton w maju po kilkunastu browarkach. Jeżeli miałbym krótko coś doradzić to... im dalej od ścisłego centrum tym lepiej, mniej internacionalnie, taniej, swojsko, bardziej Czesko i przyjaźnie.
Szczególnym przykładem takiego negatywnego (dla mnie) klimatu był browar U Supa. Obsługa ma wysokie kompetencje do golenia i drenowania portfeli klientomComment
Related Topics
Collapse
-
Niejako kultowy lokal z początków rewolucji piwnej w Czechach. Wcześniej zlokalizowany na Sokolskiej. Ta obecna niestety nie ma ogródka. Zajmuje miejsce w bramie, w środku jest antresola i salka w piwniczce.
Uwaga! Czynne TYLKO w dni robocze od 16 do połnocy.
Piwa w...-
Channel: Czechy
2023-09-17, 12:30 -
-
Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
-
-
-
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
-
-
-
Bar na barce nad rzeką.
Na kiju Legie 10°, Republika 12° i Monarchie 13° (ciemna). Dziesiąteczka dobra.
W menu jedzeniowym rosół, burgery (nawet z szarpaną kaczką) i nawet stek się znajdzie. I gulasz.
Stroneczka:
https://www.lodpivovar.cz/...-
-
-
Bar na Winogradach, jedenaście kijów, mają też jakieś jedzenie, ale jako żem obżarty jak świnia, zamówiłem sobie tylko NEIPĘ z Albrechta (przyzwoite) i Budvar 33 dla Małżonki (jeszcze nie ma dość klasyki). Mają też m.in. cydr i botaniczne gose, a w środku można kupić wino.
-
2021-06-04, 19:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment