Pendragon, dodane do listy! Dzielnica może faktycznie mało piwna, ale tanio udało się znalezć przyzwoity nocleg no i jest to na nogach od centrum i Zizkowa w obrębie pewnie 20-30 min
Knajpy w Pradze - jak mowic, jak sie zachowac
Collapse
X
-
I oto chodzi, trzeba spać jak najdalej od centrum (spadek ceny) i poznawać też inne rejony miasta. Warunek podstawowy tutaj jest spełniony - dobry dojazd. Ja dla odmiany spałem w Nuslech, dojazd do centrum dłuższy niż twój, za to 5 minut spacerkiem od Złych Czasów.Last edited by Pendragon; 2015-02-17, 19:59.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Jeśli chodzi o knajpy, to polecam z całego serca U Tri Ruzi (pięć kroków od ratusza), genialne jedzenie, świetne, różnorodne piwo i miła, a przy tym nienachalna obsługa, do tego jeszcze bardzo ładny wystrój i tylko cena może być nieidealna, ale trzeba chociaż raz. We wszystkich innych knajpach, kawiarniach czy piwiarniach, w jakich byłem, a trochę się naliczy, obsługa była zupełnie normalna i poza równie normalną kulturą nie było niczego potrzeba.
Poza jedną. Podkreślę przestrogę przed U Fleku, bo chyba warto. Piękny wystrój i dobre piwo, ale obsługa to koszmar, który jak dla mnie nakręca beznadziejną atmosferę. Nie owijając w bawełnę, mają gościa za frajera, którego trzeba za wszelką cenę wydoić z jak największej kasy. Stanowcze odmowy przyniosą skutek, ale nie po to się chodzi do knajpy, żeby się użerać z takimi cwaniakami. Dlatego powtórzę po poprzednikach - zapoznać się z historią, wypić jedno piwo i uciekać do lepszego świata.
Comment
-
-
Bar Napalmě jest raptem 2 stacje metrem (lub 3 tramwajem) od Křižíkovej. Burgerownia nazywa się Peter's Burger Pub, po Karlińskiej stronie tunelu znajduje się jeszcze Hostinec u Tunelu - lokal dla niepalących, zapowiada się nieźle, do picia mają chyba całą ofertę browaru Konrad, w tym Konrad IQ kvasnicový.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piktor Wyświetlenie odpowiedziJeśli chodzi o knajpy, to polecam z całego serca U Tri Ruzi (pięć kroków od ratusza), genialne jedzenie, świetne, różnorodne piwo i miła, a przy tym nienachalna obsługa, do tego jeszcze bardzo ładny wystrój i tylko cena może być nieidealna,.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Olie, właśnie te dwie knajpy mam zapisane jako warte odwiedzenia w pobliżu. a Ta burgerownia jest od nas dosłownie 100m więc zapewne się uda. Jutro wyruszamy - mapki zaktualizowane, wiadomości od Was przyswojone. Dzieki i po powrocie dam znać jak sprawy się aktualnie mają
Comment
-
-
Jesli coś będziesz pamiętał.
Z tym savoir vivre to jest tak że działa dopóki się mocniej nie przyciśnie tematu. Dalej raczej nikt się już nie przejmuje złamanym kwiatem w butoniercePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Są tacy co i bez 1 piwa przechodzą do wędzarni.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Udanego pobytu w Pradzę życzę koledze ja też wybieram sie na kilka dni we wtorek pobyt Praga 8 blisko stacji metra Kobylysy Moze panowie coś podpowiecie gdzie w tamtym rejonie warto wypić i zjeść?Na razie mam zapisany jeden adres Bar Chyse no i obowiązkowo rajd po piwnym Zizkowie Na koniec nietypowe pytanie -jakiego piwa unikać chodzi o odpowiedniki polskich koncerniaków ewentualnie innych słabych browarów ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Nieprzewidywalny Wyświetlenie odpowiedziUdanego pobytu w Pradzę życzę koledze ja też wybieram sie na kilka dni we wtorek pobyt Praga 8 blisko stacji metra Kobylysy.
Jeśli chcecie zwiedzać Żiżkov, to polecam trasę nie od strony Pragi 8, tylko np. od strony Vinohrad. Wysiadając z metra Jiriho z Podebrad można zahaczyć o multitap Beergeek /Vinohradska/, gdzie można trafić na ciekawe crafty m.in. ze Słowacji /obok czeskich i zagranicznych/. Parę kroków dalej na Slavikovej mają Pivotekę Beergeek. Oni kontraktowo warzą własne piwo - BeerLab https://cs-cz.facebook.com/beergeek.cz
Obok, na Manesovej jest Pivní šenk U Kacíře
Na stałe mają Kouta, Żatec, coś z grupy Lobkowicz, a rotacyjnie piwa różnych minibrowarów i kontraktowców. Często np http://www.pragerlaffe.cz/
Wszytko to jest parę kroków od siebie. Przy Manesovej na stojaka można wpaść do prawdziwej wietnamskiej garkuchni, którą polecam:
A potem, dzięki temu rozwiąznaniu na Ziżkow idzie się w dół zbliżając się w kierunku nocleguLast edited by darekd; 2015-02-19, 00:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Nieprzewidywalny Wyświetlenie odpowiedziNa koniec nietypowe pytanie -jakiego piwa unikać chodzi o odpowiedniki polskich koncerniaków ewentualnie innych słabych browarów ?
Comment
-
Comment