Ja już też wróciłem po mile spędzonych 4 dniach podczas których zdołałem odwiedzić ponad 20 knajp o których sukcesywnie bede pisał w stosownych watkach
To i ja się podłączę.
Gdzie oprócz Zlý Časy oraz Pivní Mapa warto zajrzeć sortując lokale pod kątem czeskiej nowej fali? Piwne rekomendacje, nie licząc Matuszki i Clocka, również będą mile widziane.
To i ja się podłączę.
Gdzie oprócz Zlý Časy oraz Pivní Mapa warto zajrzeć sortując lokale pod kątem czeskiej nowej fali? Piwne rekomendacje, nie licząc Matuszki i Clocka, również będą mile widziane.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwo_szka
Ja również się podepnę. Wprawdzie nie o Pradze, ale o Brno.
Czy mam tu jakieś must-have, gdzie muszę się pojawić? Jadę jutro na 4 dni i raczej poszwendać się i ponawiedzać knajpy, niż zapindalać po zabytkach
Brno jest równie ciekawe, a w zasadzie pewnie nawet ciekawsze piwnie od Pragi.
Jeśli korzystasz z facebooka, to ten profil ci pomoże:
To i ja się podłączę.
Zdecydowanie Kulový Blesk. A w nowofalowym czeskim piwie przoduje Beer Geek (przy metrze Jiřího z Poděbrad), chociaż sam lokal w ogóle nie posiada tradycyjnego czeskiego klimatu.
Dzięki. Bar na Palme odpada ze względu na lokalizację (za daleko), ale pozostałe wezmę pod uwagę.
A w której z wymienionych knajp najlepiej karmią?
Jeżeli chodzi o tradycyjną czeską kuchnię i dobrą Denní nabídke to ja polecam U Vodoucha, chociaż Kulový Blesk też karmi niezgorzej, zawsze tam jadam namichanego tataráka z topinkami, mniam...
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...
Piwo o parametrach 10. 5 i 4, 5 % alk, co zresztą jak byk stoi na etykiecie, co by każdy wiedział, z czym ma do czynienia.
Ładny ziołowo-słodowy zapach.
Piana potężna i utrzymuje się długo, średniopęcherzykowa, potem cieniutka obrączka, nikłe ślady na szkle.
Kolor pełny...
Comment