Turystyka piwna - Niemcy - ciekawe miejsca

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1841

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
    Byłem w tym miesiącu w Bambergu. Jest też butelka (na ecie pisali, że warzą u siebie).
    Byłoby super, miejscówka i sam obiekt obłędnie piękne. Czy działał sklepik firmowy na rogu?
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      ? [Brokreacja], Venus de Bamberg
      darekd
      Rauchbock

Ekstr. 16%
      Alk. 6,4%

Aromat - tony wędzonego słodu dominują (nie piszę czy oscypek czy kiełbasa, bo wiadomo że słód nie jest wędzony produktami spożywczymi, a odgadnięcie jakie drewno zostało użyte do wędzenia słodu jest poza moimi możliwościami,...
      2022-12-10, 02:24
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
      dadek
      Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
      Start
      2024-10-15
      Koniec
      2024-10-15
      2024-10-16, 02:03
    • darekd
      Bamberg Klosterbräu, Bamberger Rauchbier
      darekd
      Legendarny, historyczny browar we frankońskim Bambergu i o dziwo nie oceniane tu dotąd piwo (no chyba, że nie znalazłem...)

Ciemny Rauch na słodzie z bukowego wędzenia ze złotymi medalami na European Beer Star 2021 i 2022.

https://klosterbraeu.de/

13,1% ekstr.,...
      2024-01-29, 23:37
    • abelincoln
      Nowa Zelandia, Christchurch, 380 Colombo Street - Two Thumb Brewing on Colombo
      abelincoln
      Taki lekko starający się wyglądać na undergroundowy pub, ale patrząc po ofercie koktajli - raczej to dla wyrośniętych hipsterow.

Dużo miejsca w środku oraz ogródek na zewnątrz. W środku jeden barman, który niezbyt sobie radził - jeśli trafiła mu się kobieta, to obsługiwał ją...
      2023-11-27, 18:12
    • dadek
      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
      dadek
      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
      2023-11-17, 00:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...