Mam pytanie, czy spotkaliście się w piwach egipskich, a konkretnie w Luksorze, z wrednym posmakiem rumu? Na początku myśleliśmy że poprostu barmani w hotelu dolewają rumu, ale widziałem jak przymnie otwierali butelkę i było czuć rum. Oczywiście nie było go czuć w każdym piwie, tylko co jakiś czas. Czy to jest możliwe żeby browar robił takie numery, czy może szklanki myli czymś co potem dawało taki posmak, czy może jest jeszcze inne wytłumaczenie?
patrol piwny - Egipt
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Niefiltrowana Stella z alko 5.0%
Piana - na dłużej prawie pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - lekko zamglony, opalizujący złoty.
Aromat - gorzkawa zbożowość.
Smak - słodkawe i gorzkawe, lekko misiowate, chlebowe, goryczka mocniejsza...-
Channel: Anglia
2024-03-04, 23:40 -
-
Wbrew pozorom to nie to samo piwo co recenzowana wcześniej już tutaj 10-procentowa Sakara King.
Wersja El-King jest jeszcze mocniejsza, bo zawiera aż 15% alkoholu. Wypicie zawartości półlitrowej butelki może być niecodziennym przeżyciemW składzie między innymi cukier i ryż. I jedno...
-
Channel: Egipt
-
-
Pewnie dlatego, że browar z Gizy należy do koncernu Heineken, w jego ofercie oprócz lagerów i strong lagerów znalazło się także coś ze stricte europejskiej tradycji. Mowa o bawarskim hefeweizenie. Sakara Weizen jest piwem niefiltrowanym i posiada 5% alkoholu.
Barwa złoto-żółta...-
Channel: Egipt
2019-02-10, 14:51 -
-
-
O tym piwie było kiedyś tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...rial-brown-ale
ten egzemplarz uwarzony przy użyciu świeżo palonych ziaren kawy i Dulce de leche (wyguglałem, że to argentyński krem jak nasz kajmak)....-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-10-05, 16:34 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment