Nie wiem jakie są zwyczaje w Almie - w PiP n.p. poszczególne sklepy mają sporą niezależnośc jeśli chodzi o ceny. W każdym razie razie w Piasecznie może byc 7 zł, ale w Poznaniu jest 4,50 i to mnie cieszy
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Czy ktoś z szanownych poznaniaków wie gdzie można w tym pięknym mieście kupić (najlepiej w okolicy Piątkowa) niektóre z tzw. regionalnych piw koncernowych takich jak Książ czy Kasztelan? Chodzi mi o wersje butelkowe!
Ostatnia zmiana dokonana przez strappado; 2010-03-14, 17:46.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strappado
Czy ktoś z szanownych poznaniaków wie gdzie można w tym pięknym mieście kupić (najlepiej w okolicy Piątkowa) niektóre z tzw. regionalnych piw koncernowych takich jak Książ czy Kasztelan? Chodzi mi o wersje butelkowe!
Jedyne co mi przychodzi do głowy w rejonie Piątkowa to Intermarche (Umultowska/Stoińskiego) - podczas mojej ostatniej wizyty (w styczniu) był dostępny Kasztelan butelkowy oraz Książ w konserwie.
Bywam w tym Intermarche na bieżąco i tego Kasztelana nie widziałem. Choć bardziej liczę na to, że funkcjonuje jakiś mały sklep spożywczy gdzie można choćby jedno z tych piw nabyć.
Jeśli chodzi o północną część Pyrogrodu to Kasztelana niepasteryzowanego widziałem pół godziny temu w Chacie Polskiej przy Strzeszyńskiej (Galeria Podolany). Jest również Książ ale wyłącznie w konserwie.
W Almie w SB można dostac Roggen z Thurn und Taxis za 4,30! Poza tym co zastanawiające od dłuższego czasu nie ma absolutnie żadnych piw belgijskich - ani z Belgium's Best ani od innych dostawców. Nie wiem co spowodowało taką decyzję -niby eleganckie delikatesy z pretensjami a belgijskich nie mają? Nie schodziło? (To dlaczego PiP w tym samym SB wciąż ma?).
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Kolejne spotkanie wielkopolskich kapslarzy na którym mile są widziane osoby spoza Wielkopolski oraz zbierające inne rzeczy lub po prostu przybyłe z ciekawości
Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego...
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
Comment