Dzisiaj byłem przejazdem w Selgrosie. Jest trzypak pszeniczny z Jabłonowa w cenie 8,89 zł oraz Kryształ Zwierzyniecki za ok 16 zł (12 szt.) Więcej nie widziałem bo się spieszyłem.
W Piotrze i Pawle na Starołęce (CH Rondo) pojawił się Zlatopramen - Pils, Bursztynowe i Ciemne.
Poza tym, bardzo ciekawe stoisko muzyczne - zwłaszcza jeśli chodzi o ciężkie granie.
W sklepie Karolinka na Niegolewskich zagościł Lwówek Śląski - Śląskie (niestety pasteryzowane). Trzeba kupować, bo będzie tak jak z Kłodawą (Lew Mocny) na Limanowskiego - kupili skrzynkę na próbę, nikt nie chciał kupować i już nie będzie Kłodawy - zamiast tego jest... Mocne Polskie. (Swoją drogą, ciekawy przypadek - niereklamowane, a prawie wszędzie mozna znaleźć - oto co znaczy poparcie Panów spędzajacych każdą wolną chwilę pod sklepem... Fajnie by było, jakby zasmakowali w Noteckim...)
Odoakr napisał(a) W sklepie Karolinka na Niegolewskich zagościł Lwówek Śląski - Śląskie (niestety pasteryzowane). Trzeba kupować, bo będzie tak jak z Kłodawą (Lew Mocny) na Limanowskiego - kupili skrzynkę na próbę, nikt nie chciał kupować i już nie będzie Kłodawy - zamiast tego jest... Mocne Polskie. (Swoją drogą, ciekawy przypadek - niereklamowane, a prawie wszędzie mozna znaleźć - oto co znaczy poparcie Panów spędzajacych każdą wolną chwilę pod sklepem... Fajnie by było, jakby zasmakowali w Noteckim...)
Szybko wyszlo to piwko, bo dzisiaj bylem i powiedziano mi ze juz sie skonczylo
UWAGA!!! Coś ciekawego!
W Makro, na najwyższej półce, stoi schowany za innymi piwami Porter z Łodzi w konserwie (pakowany po 6) chyba za 3,5 za sztukę. Zastanawiałem się czy kupić, bo nigdy wcześniej go nie piłem, ani nie słyszałem o nim, a szkoda mi było tyle kasy na coś, co mogło okazać się sikaczem. Niestety nie kupiłem. Pierwsze co zrobiłem po przyjściu do domu to sprawdziłem recenzje tego piwa na na browar.biz i przklnęłem cicho pod nosem, bo się okazuje, że przegapiłem bardzo dobrego portera...
No trudno!!!
W Dino mozna oprócz powszechnie znanych kupić Kryształ ze Zwierzyńca (dla mnie rewlelacja), Koźlak ze Staropolskiego (Krotoszyn) oraz Wielkopolskie i Wielkopolskie Mocne.
Comment