Znowu poszukuję jasnych piw z Fortuny byłem w 3 sklepach PiP i nic tylko Czarne.
Czy ktoś je widział w Poznaniu czy tez aby je kupić będe musiał się znowu wybrać do Miłosławia?
Z ostatnich wypadów lokalnych zaobserwowałem:
AUCHAN Swadzim - Irish z BK, Dublin z BWM, Koźlak z BWM i z Ambera ceny od 3 do 4 PLN (za Kożlaka z Ambera)
DINO na Głogowskiej - mają Kryształ za 1,29 z terminem do kwietnia 2005
W Geant króluje Jabłonowo , puszki, plastiki , butelki . Co cieszy mają Belfasta , jest też dość duży wybór z Kielc , oprócz tego są wyprodukowane dla Leader Price Dragony (przez browary Łódzkie) , jakieś Van Pury , ale generalnie nie ma żadnych rewelacji
[QUOTE=szarpik]Witam , od dłuższego czasu poszukuje piw ze Żnina ,
WITAM!
Prowadzę rozmowy z browarem żninskim, może w końcu uda się je ściągnąć do Poznania. Na razie dogadałem się z Czarnkowem, w środę mam mieć u siebie na Ratajach na os. Tysiąclecia pierwszą dostawę butelkowego ( Noteckie i Eire ). Tak więc będzie się działo A w kolejce czeka cały asortyment Fortuny 0,33l do ostatecznej rozmowy.
W Geant króluje Jabłonowo , puszki, plastiki , butelki . Co cieszy mają Belfasta , jest też dość duży wybór z Kielc , oprócz tego są wyprodukowane dla Leader Price Dragony (przez browary Łódzkie) , jakieś Van Pury , ale generalnie nie ma żadnych rewelacji
U mnie mógłbym dodać jeszcze Koźlaka z Ambera,puszkowego Classica i Mocnego Reda,puszkową Łomżę Wyborową
Jeśli na Tysiąclecia można będzie kupic te piwka to dla mnie rewelacja !!! Mieszkam na Czecha i miałbym dość blisko , zdradź może rąbka tajemnicy i napisz czy będzie to typowo piwny sklepik czy spożywczy. W każdym razie jeśli uda ci się te rozmowy dociągnąć do końca to koniecznie się tu pochwal. Życze sukcesów
WITAM
Butelkowy Czarnków Noteckie ( niepasteryzowane i pasteryzowane - chociaż etykietę naklejają tylko z napisem niepasteryzowane) i Eire ( pasteryzowane) mam już w sprzedaży. Do piątku powinno wystarczyć . Na hasło "Browar Biz" dla browarowiczów niespodzianka związana bezpośrednio z browarem. Pani sprzedawczyni została przeszkolona. Sklep mieści się na os. Tysiąclecia 58 w bloku 4- piętrowym. Czynny do godz. 20. 00, w niedzielę do 17.00.Od maja prawdopodobnie będzie możliwość kupienia szklanek firmowych, koszulek czarnkowskich. Jako czynny birofil z 16 letnim stażem muszę więc zadbać o takie przyjemności. O terminie powiadomie .A ja zabieram się za dalsze namawianie br. Żnin i raczenie się świeżym Noteckim.
I po raz kolejny jak tu nie zazdrościć poznaniakom wyboru piw beczkowych a teraz i butelkowych.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment