Cooper napisał(a)
W sobotę można tam conajwyżej zagaić z cieciem przez bramę temat meandrów polskiego piwowarstwa i to z pewnej odległości uważając ażeby służbowy pies nie amputował zbędnych kończyn.
Cooper !!!!! ale dałeś czadu
Nobel w dziedzinie piwnego realizmu!!!
Rewelacja - jak się kiedyś spotkamy to masz u mnie dużego browarka
Podejrzewam, że jest to Mazowiecki Pils którego etykieta przypomina starego Żywca.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
własnie tak patrzę i zastanawiam się czy przypadkiem nie za długo przy monitorze siedzę Ale etykieta do złudzenia przypomina Żywczyka
może by ktoś wrzucił fotkę tej etykiety??
Przepraszam, zwracam honor
ale przyznacie że mogłem sie pomylić zwłaszcza, że piwa tego nie widziałem, nie piłem, nie mam szklanki i nie zbieram etykiet
Chciałem zakupić piwka z Okuniewa do Żywca. Ponieważ od jakiegoś czasu marudziłem pani ze sklepu Jola (koło architektów w Warszawie) podjęte zostały podobno próby sprowadzenia piwa do sklepu.
Dziś pani poinformowała mnie, że kierownikowi nie udało się nic przywieźć, gdyż browar zbankrutował.
Ponieważ już kilka razy to słyszałem do końca w to nie wierzę. Niestety mam zepsutą komórkę i przed południem nie mam możliwości podzwonić "do źródła"
Na razie informację tą traktuję w kategorii plotki.
...Niestety mam zepsutą komórkę i przed południem nie mam możliwości podzwonić "do źródła" Na razie informację tą traktuję w kategorii plotki.
Zadzwoń z "domowego" będzie taniej . Tylko nie na numer podany na stronach browar.biz bo to numer prywatny nie związany z browarem o czym się parę chwil temu przekonałem.
Od dłuższego czasu palnuję wybrać sie do Okuniewa. Jeśli pogoda będzie sprzyjać w sobotę wsiadam na rower i jadę z kolega. Niewyobrażam sobie iż mógłbym wrócić stamtąd z pustymi rękoma. Mam nadzieję że wiadomość o bankructwie to tylko plotka.
Zadzwoń z "domowego" będzie taniej . Tylko nie na numer podany na stronach browar.biz bo to numer prywatny nie związany z browarem o czym się parę chwil temu przekonałem.
Od dłuższego czasu palnuję wybrać sie do Okuniewa. Jeśli pogoda będzie sprzyjać w sobotę wsiadam na rower i jadę z kolega. Niewyobrażam sobie iż mógłbym wrócić stamtąd z pustymi rękoma. Mam nadzieję że wiadomość o bankructwie to tylko plotka.
Możesz mieć pewność, że wrócisz z pustymi rękami
W sobotę tam raczej nikogo nie będzie. No może jakiś stróż, to przynajmniej dowiesz się od niego czy zbankrutowali czy nie.
Comment