Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
Patrol piwny - Okuniew
Collapse
X
-
Dzięki za informację.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
też wpadłem do tego niezwykłego miejsca, przemiłe Panie z browaru na moich oczach nalepiały etykiety na butelki i to takie jak chciałem dzięki czemu miałem okazję pokosztować całego asortymentu choć tak naprawdę to było ciągle to samo piwo (dostałem sporo etykiet). Dla zainteresowanych można nabyć beczkę 50l za 60 zł i wypożyczyć cały sprzęcior do lania.
Comment
-
-
Dziś z kolegą zawitaliśmy w Okuniewie. Naszym łupem padły 3 skrzynki piwa. Kolejno skrzynka Stronga, Bursztynowego oraz Mocnego. Każde piwo w cenie 1zł. Dogadaliśmy się z panią że butelki odwieziemy jak najszybciej więc nam zanie nie policzyła. Oprócz tego gratis wyprosilismy jednego wybrakowanego litrowego peta z Super Mocnym. Ten jakże skromy asortyment jaki nabyliśmy spożyty zostanie na urodzinach koleżanki. Dowiadywaliśmy się również o piwo beczkowe. Beczka 30l kosztuje 60zł. Kaucja za pompkę 500zł.Last edited by zAjkA; 2005-08-19, 14:10.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Do beczki trzydziestolitrowej nie trzeba pompki! Tylko dwa kraniki (do lania i odpowietrzania), a całą kaucją za nie jest dowód osobisty. Mam pod nosem dystrybutora Okuniewa, więc wiem (jak i paru innych członków sekcji warszawskiej ). Pompka potrzebna jest do kegów pięćdziesięciolitrowych - chyba że coś się zmieniło, w końcu dwa miesiące mnie na forum nie było.
Comment
-
-
Chyba, że teraz leją w kegi 30 l, a nie w te beczki "turystyczne" (z których jakże przyjemnie się korzystało )Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Czy ktoś z was może napisać kilka słów kompletnemu laikowi jak dostać się do Okuniewa z Warszawy Centalnej transportem publicznym w dzień powszedni?Last edited by abernacka; 2005-08-23, 15:05.
Comment
-
-
na Emilii Plater (ulica pomiędzy Centralnym a PKiN) stoją prywatne podmiejskie autubusy, kierunek najczęściej na Sulejówek, Okuniew etc (musisz sie podpytać bo naprawdę nie pamiętam) ale miejsce skad juz nasz, aha, nigdzie jak pamietam nie mam żadnego rozkładu jazdy więc rozgladaj się za podmiejskimi autokarami, tablicami jakie mają bądź najlepiej zapytac się kierowcyGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Do Okuniewa jeżdżą dwie linie prywatne: firmy PASMO (z Wiatracznej) i f-my JEDNOŚĆ (z Centralnego, przez Wiatraczną).
W serwisie "Przegubowiec" podane są rozkłady tychże; niestety stan na styczeń.
Sugeruję, byś "polowanie na autobus" urządził raczej na Wiatracznej. (Jak dostać się na Wiatraczną? - spod Centralnego tramwaje 8 9 22 24, autobusy 521 523)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Bardzo dziękuję wam za te cenne uwagi
Planujemy z Anią wybrać się zaraz po przylocie z Tunezji do browaru w Okuniewie lub Konstancinie. I teraz sie zastanawiamy która browar wybrać. Oczywiście zamierzamy spotkać się także z sekcją warszawską (ale to już w innym temacie).Last edited by abernacka; 2005-08-23, 17:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPlanujemy z Anią wybrać się zaraz po przylocie z Tunezji do browaru w Okuniewie lub Konstancinie. I teraz sie zastanawiamy która browar wybrać.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaJeszcze Oni nie wyjechać z Polska a już zapomnieć jak mówić po Polsku FCJP
Ech ty O jedną literkę będzie się czepiał, służbista jeden
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggySugeruję, byś "polowanie na autobus" urządził raczej na Wiatracznej. (Jak dostać się na Wiatraczną? - spod Centralnego tramwaje 8 9 22 24, autobusy 521 523)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment