Może nie w samolocie, ale dość blisko.
Cała strona Beer In Airports jest poświęcona markom piwnym, które można znaleźć na lotniskach. Część danych to jeszcze przedpotopowa połowa lat 90-tych, a opisane są tylko te lotniska, na których byli Ci opisywacze. Możliwe jednak, że kiedyś w przyszłości, ktoś znajdzie tu dla siebie jakieś wartościowe dane.
Co ciekawe jedyne polskie piwo jakie można znaleźć to brewed in Poland called okocim, a do kupienia na Providence, Rhode Island (PVD)
Zastanawiałem się czy nie wrzucić tego do "Prasówki", ale to raczej ten temat jest odpowiedni dla podobnych informacji. W dodatku "Moje Podróże" do Rzeczpospolitej z 14 października 2005 w cyklu "ABC pasażera" znajduje się krótki tekst o tym co i za ile można zjeść i wypić na pokładach tanich linii lotniczych. Cały artykuł pt. "Z własną wałówką" znajduje się tutaj, a ja przytoczę tylko najistotniejsze informacje:
Centralwings - piwo (0,33 l) - 7 zł, można płacić dolarami, euro, funtami i złotówkami.
Sky Europe - piwo (0,33 l) - po 15 zł, rozliczać się można w pięciu walutach: euro, funtach, forintach, koronach słowackich i złotówkach.
Może nie do końca w samolocie, a na lotnisku. Otóż na lotnisku Łódź - Lublinek może być dostępny lany Krajan. Tak przynajmniej wynika ze zdjęcia zamieszczonego w Skrzydlatej Polskce:
Może nie do końca w samolocie, a na lotnisku. Otóż na lotnisku Łódź - Lublinek może być dostępny lany Krajan. Tak przynajmniej wynika ze zdjęcia zamieszczonego w Skrzydlatej Polskce:
A to ciekawostka. Zwłaszcza że mieszkam bardzo blisko lotniska
A aktualnie dostępny jest lany Kiper. Nie na lotnisku, ale tuż obok, w przylotniskowej restauracji (w lecie ma ogródek).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
A to ciekawostka. Zwłaszcza że mieszkam bardzo blisko lotniska
A aktualnie dostępny jest lany Kiper. Nie na lotnisku, ale tuż obok, w przylotniskowej restauracji (w lecie ma ogródek).
No to może uda Ci się sprawdzić, czy te parasole świadczą o obecności Krajana? Loty coraz tańsze, może niedługo będziemy latać na piwo
No to może uda Ci się sprawdzić, czy te parasole świadczą o obecności Krajana? Loty coraz tańsze, może niedługo będziemy latać na piwo
W poniedziałek wsiądę na rower i się przejadę. Jakby co to zdam raport.
A te loty na piwo to cakiem realne. Już są tanie loty z Łodzi do Londynu, wkrótce Newcastle i Dublin.
Byłem dziś na łódzkim lotnisku i przeprowadziłem wizję lokalną. Po parasolach Krajana niestety nie ma śladu, ale w sumie ciężko się dziwić - w końcu sezon mało ogródkowy.
Niestety w całym budynku nowego terminalu (a więc tego widocznego na zdjęciu) nie ma śladu piwa. Fragment hali jest jednak osłonięty nieprzejrzystą folią i wnioskuję, że będzie się tam mieścić część gastronomiczna. Jeśli jakieś piwo będzie dostępne, to raczej właśnie tam. Zamierzam monitorować sprawę, ale chyba nie ma sensu tam zaglądać wcześniej niż za miesiąc.
Natomaist w budynku pierwszego terminalu nieprzerwanie działa restauracja, w której dostępny jest lany Kiper (zwykły i mocny).
Comment