w nowo otwartym markecie Euro przy Fieldorfa-Nila Śląskie Mocne w puszce za 1.95 zł, ale bóg raczy wiedzieć skąd, bo na puszce pisze "wyprodukowano dla browarów Górnośląskich..." lub coś ten deseń.
Kraków, ciekawe piwa
Collapse
X
-
W Baryłeczce na Jana Pawła II pojawiły się piwa traopistów. Jedno Westmalle, drugie nie pamiętam Ponadto w standardzie są Staropolski Porter, Koźlak z Juranda i Ambera, Staroposkie Złote.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Sklep "Spar" przy obwodnicy, na przeciw Lerroy Merlin (chyba tak się to pisze) oprócz masówki dostepne piwka z Ambera: Mocny Red i Classic w konserwach jak i Hansen w butelce. Oprócz tego duży wybór Niemieckich jak i Belgijskich.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
W Baryłeczce na Karmelickiej dostępne za niecałą złotówkę Staropolskie Złote.Comment
-
W PSS'ie na Czystej jest Złoty Kur w brązowych butelkach bezzwrotnych po 1,60 zł.Comment
-
Zrobiłem mały rekonensans po rejonie Prądnika.
W "Elea" na Mackiewicza z ciekawostek:
Kiper Pisner butla 1.15
Kozackie Jasne puszka 1.20
Pils z Głubczyc butla 0,99 ?
w firmowym Strzelca (Pachońskiego 5 - na tyłach budynku) min.
Górskie 1,10 + butelka
H.Muller 1,35 + butelka
Jasne Pełne 1,40 + butelka
Sklepik piwny za Alti na Prądniku Czerwonym
- Duże Mocne butla 0,5 za 1.35 + kaucjaComment
-
Czy ktoś może orientuje się czy jest gdzieś dostępne na terenie Krakowa Bracie z browaru Zamkowego ? Bo niestety ostatnimi czasy już nie mogę go nigdzie znaleźć.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
to chyba ostatnio nie widziałem poza lanym. jak chcesz więcej (skrzynkę) to najlepiej dogadać się ze zaprzyjaźnionym sklepikarzem, by wraz z innymi piwami z Żywiec Trade zamówił i to piwo. to jedyna metoda. kiedyś widziałem puszkowego w Realu, ale nie wiem czy jeszcze jest.
a tak z innej beczki... w Świecie Piwa na Długiej pojawiły się jakieś bałtyckie piwa po 4-4.50 zł, ale spieszyłem się i nie sprawdziłem dokładnie co to.Comment
-
A może ktoś widział kasztelana zimowego lub piasta zimowego w butelce? A najbardziej poszukuję Łomżę Export w butelce bo mi wyschło źródło - sklep na rogu Wielickiej i Nowosądeckiej. Byłem chyba jedyny który go kupował więc zrezygnowalisuperflua non nocent (jak powiadają prawnicy) nadmiar nie szkodzi - św. Augustyn.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dendi23A najbardziej poszukuję Łomżę Export w butelce bo mi wyschło źródło - sklep na rogu Wielickiej (Comment
-
Obszedłem te miejsca i ani widu ani słychu, a panienki w sklepach zdziwione co ja od nich chcę? Widzę, że Łomżę Export wymiotło dokładnie z Krakowa. A może gdzieś jeszcze go nie wykupili?superflua non nocent (jak powiadają prawnicy) nadmiar nie szkodzi - św. Augustyn.Comment
Comment