Jeśli chodzi o piwa z Lwówka to można je zdobyć w sklepiku spożywczym na Miodowej tuż przy skrzyżowaniu z Bożego Ciała po prawej stronie idąc w stronę Starowiślnej pszeniczne piwa mozna spotkać w delikatesach Złoty Róg
Odp: w Delikatesach "Whist" nic o piwach z Lwówka nie wiedzą....
ecolek napisał(a)
[B]W weekned byłem w Krakowie i chciałem dać koledze prawdziwych piw z Lwówka. No i wielkie rozczarowanie: w delikateach "Whist" nic o piwach z Lwówka nie wiedzą... :-((((
Delikatesy Whist to miejsce, którego progu nie przekraczam od ponad dwóch lat choć mieszkam 50 metrów od sklepu. Powody przemilczę, by nie kopać leżącego...
"Książęce" z Lwówka kupisz w sklepiku spożywczym na Meisselsa (idąc od przystanku tramwajowego w strone Placu Nowego pierwszy sklep po lewej ręce lub w delikatesie "Królewskim" przy Królewskiej. A w Podgórzu niezłe jest "Rycerskie" z Namysłowa w bączkach w "Żabie" przy Rynku Podgórskim - do tego nie ma tam jaj ze zwrotem butelek, jak w większości sklepów (kwity kasowe itp. paranoje).
Ja dzisiaj odwiedziłem Baryłeczkę na Krakowskiej i nabyłem pszeniczne Hacker-Pschorr'a
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
ergie napisał(a) Ja dzisiaj odwiedziłem Baryłeczkę na Krakowskiej i nabyłem pszeniczne Hacker-Pschorr'a
W tym też sklepie, gdyby ktoś poszukiwał, zawsze jest coś z Relakspola.
Koźlaka z Ambera zakupiłem ostatnio za 3,9 na Stradomiu. Idąc od Dietla w pierwszym sklepie z alkoholami po prawej stronie. Niestety nazwy nie zauważyłem.
z całym szacunkiem, ale czemu ma służyć w/w zestawienie?
zestawianie hurtowych cen frajdy oraz makrowskich (dostępnych dla nielicznych) z cenami marketów nie ma sensu.
zresztą zestawienie uwzględnia typowe piwa, które można dostać wszędzie i osobiście uważam za idiotę każdego, który jedzie 10 km do jakiegoś marketu, by kupić piwo o 20 gr taniej.
Wróciłem własnie z Geanta. Tylu ciekawych piw daaaaaaaaaaaaaawno tam nie widziałem.
Były pszeniczniaki, sporo brytyjskich ale, kilka belgijskich naprawdę jest w czym wybierać.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Koźlak - sklep kefirek na ul Starowiślnej - Ukrakińskie Oboloń w obu Carrefourach 9 chyba z 5 gatunków ) i uwaga ZWIERZYNIEC i Perła w TESCO......Lomża Export w Geant
Comment