Czy ktoś ma aktualne namiary na sklep z NIEPASTERYZOWANYM Lwówkiem (żółte tło etykiety)? Coś nam ostatnio poznikały, dostępne tylko pasteryzowane (tło kremowe) ale smak już nie ten...
Kraków, ciekawe piwa
Collapse
X
-
cielak napisał(a)
Zerknij do "Delikatesów królewskich" (Hean) na Królewskiej. W prawdzie byłem tam jakieś 3-tyg. temu, ale był na pewno, kupiłem.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
cielak napisał(a)
Byłem dziś i było tylko niepasteryzowane "Dobre Mocne" 0,5litra. Szkoda że data przydatności do 30.06.2004, ale i tak zakupiłem.
A co więc z artykułem Czesa ?? http://www.polskiebrowary.pl/szczego...&przedm=152298Comment
-
Tak, kwestia pasteryzacji Lwówka była już wielokrotnie powielana i nie miejsce w tym temacie by ją znów wywlekać, zresztą osobiście nie czuję się kompetentny by ją rozstrzygać. Jeśli razi Cię w tym kontekście sformułowanie "niepasteryzowane" mogę je ewentualnie zamienić na "pół-pasteryzowane" Chodzi mi o to, że browar różnicuje te dwa rodzaje piwa kolorem etykiet, a ja poszukuję tych żółtych (z moich doświadczeń wynika, że smakują jednak lepiej niż kremowe odpowiedniki).Comment
-
Hmmmmmmmmm, Standarte ja bym się jednak upierał, że ten Lwówek jest "pół-niepasteryzowany"Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!Comment
-
Standarte napisał(a)
Tak, kwestia pasteryzacji Lwówka była już wielokrotnie powielana i nie miejsce w tym temacie by ją znów wywlekać(...) Chodzi mi o to, że browar różnicuje te dwa rodzaje piwa kolorem etykiet, a ja poszukuję tych żółtych (z moich doświadczeń wynika, że smakują jednak lepiej niż kremowe odpowiedniki).Comment
-
Zarejestrowałem powrót Tuchera do Krakowa. Po czasowym przestoju związanym z wycofaniem się przedstawicielstwa Tucher pojawił się znów i to z większą siłą. W delikatesach Ambasador na osiedlu Olsza - ostatnia przecznica ( nazwy nie pamiętam)z 29 listopada przed Opolską jadąc od centrum. Pojawiła się tam Tucher w wersji Jasny Weizen, Ciemny Weizen, DoppelBock i 2 pilsy. Obecnie pod importem podpisuje się firma z siedzibą przy Krakowskiej - w Domu Norymberskim. Można więc liczyć na to, że Tucher pozostanie w Krakowie na dłużej.=bahtol=Comment
-
dokładnie! kiedy byłem przedostatnio w DN podpytałem barmana i mówił, że są wyłącznym dystrybutorem Tuchera przynajmniej w małopolsce i można je dostać na miescie w sklepach w cenach dość atrakcyjnych. np. w sklepie U Jacka na W. Sławka za 4.20 kupiłem weizen dunkela.Comment
Comment