Classic z Dojlid w konserwie jest juz w wielu miejscach (ostatnio nawet w Tesco) natomiast Strzelec Potrer dla e-prezesa jest w sieci ABC-Huta i osiedle Podwawelskie. Szanowny kolego plvo - Baryłeczka, Świat Piwa przy Długiej i Wielopolu będą zawsze miały zbliżony repertuar bo to firmówki hurtowni FRAJDA2. Cudów nie należy się spodziewać.
Kraków, ciekawe piwa
Collapse
X
-
Rejs i szklanki
W sklepie sieci Jubilat, na Rynku na Żabińcu pojawiło sie piwo... Rejs z Browarów Warmińsko-Mazurskich, natomiast w hipermarkecie Carrefour w Czyżynach, przy zakupie tylko 1 butelki z kilku wybranych marek piw (m.in. Kaiserdom) otrzymuje się małą szklankę z logo piw z Grupy Żywiec.
Comment
-
-
Browary z Grybowa i Imielina
Grybów - trzy marki piwa dostepne są na ul. Lea 90? w sklepie VIS-POL (na tyłach Akademii Pedagogicznej).
Imielin - w puszkach jedynie - niestety (zwiedzajac browar wlascicielka powiedziala, ze nie butelkują piwa) dostepny jest w sklepie na rogu ul.Kijowskiej i ul.Królewskiej, vis-a-vis Biprostalu, przy parkingu.Last edited by pIvo; 2003-11-28, 21:47.
Comment
-
-
Strzelec Porter
Strzelec porter jest w sklepie przy ul. Opolskiej, w sklepie spozywczym przy "kladce" nad ww. ulica
Comment
-
-
LWÓWEK w Krakowie !!!!!
Delikatesy "Whist", Rynek Podgórski 11 (może nie tylko tam?). "Książęce" 2,60 + kaucja, "Mocne Dobre" 2,95 + kaucja. Nareszcie w grodzie Kraka! Mam nadzieję, że nie okaże się efemerydą i zagości na stałe. Na wszelki wypadek zakupiłem spory zapas. Z tej okazji pozwolę sobie wznieść toast: NIECH ŻYJE KSIĘSTWO LWÓWECKIE I KSIĄŻĘ BERNARD ZWINNY!
Comment
-
-
Udałem się oczywiście do delikatesów WHIST, zakupiłem i rozmawiałem z panią przy kasie, żeby dowiedzieć się któraż to z krakowskich hurtowni zdobyła się na tak heroiczny czyn. Otóż żadna z krakowskich hurtowni nie maczała w tym swoich nieskażonych dobrym piwem paluchów. Pani stwierdziła, że przyjechał facet który dał im to na próbę "w komis". Na pytanie jak się sprzedaje pani się tylko skrzywiła a nieogolony zawodnik stojący za mną w kolejce po dokonaniu obliczeń ile by go kosztowało Książęce z kaucją stwiedził: "Ja tam wolę stronga".
Wnioski -1. sprzedaje się ubogo więc wątpię aby powtórzyli zamówienie.
2. Ów facet który dał im to w komis zapewne uknuł spisek w celu zdobycia krakowskiego rynku piwoszy i Lwówki powinny dać się znaleźć w wielu małych krakowskich sklepach(przynajmniej przez jakiś czas). Problem z przekonaniem klienta polega na braku reklamy oraz na tym, że ceny tego piwa są porównywalne z innymi więc "prawdziwi piwosze" zostaną niestety przy najlepszym Żywcu i Tyskim.=bahtol=
Comment
-
-
Stanley w Krakowie
Piwo Achilles z browaru Stanley do nabycia za 1.49 + butelka w sklepie na rogu Wrocławskiej i Friedlajna.
ps.
w niektorych sklepach Lwówek sprzedaje się nawet dobrze zważywszy, że to dość specyficzny produkt!
Comment
-
-
Zubr i Litovel
W Tesco przy ul.Kapelanka dostepne sa butelkowane piwa importowane przez Martin z Zawiercia: Zubr i Litovel, oba Premium Lezak.
Comment
-
Comment