SZkoda,nie będę miał czasu by latac po całym mieście
Kraków, ciekawe piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernusChciałym zapytac gdzie jest najlepiej zaopatrzony sklep z piwem w Krakowie.
Czy jeszcze istnieje sklepik opodal pętli na Salwatorze?
Istnieje i na pewno dostaniesz tam coś z Relakspola, Strzelec też tam powinien być, cała masówka, no i Łomża też się trafi.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakIstnieje i na pewno dostaniesz tam coś z Relakspola, Strzelec też tam powinien być, cała masówka, no i Łomża też się trafi.Comment
-
Jadąc dzisiaj do Alwerni, skręciłem w Kryspinowie w stronę Cholerzyna. W pierwszym sklepie, po prawej stronie, za jakąś fabryką kosmetyczną (bielenda?) napotkałem piwka z Grybowa. Niestety tylko dwa rodzaje "Bercika" i "Rejent extra mocny". Oczywiście zakupiłem, a zapłaciłem coś około 5zł z kaucją (za dwa).zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielaknapotkałem piwka z Grybowa. Niestety tylko dwa rodzaje "Bercika" i "Rejent extra mocny". Oczywiście zakupiłem, a zapłaciłem coś około 5zł z kaucją (za dwa).
Bercik kosztuje na Śląsku 1 pln..Ładnie w tym Krakowie przepłacacie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesul. Żuławskiego, boczna od Kleparza Nowego - Vifling Kurant i Strong Beer Mocne. dwie skrzyneczki, więc proszę się spieszyć, bo tam szybko znikają ciekawe piwa!
Coś jednak jeszcze zostawiłemzupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Sklep spożywczy na ul.Floriańskiej przed McDonaldem.
Bercik po(chyba) 1.15Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
W Selgros-ie na Nowohuckiej jest do kupienia trójpak piw pszenicznych Hafe Weissbier (Apfeldorfer). W opakowaniu znajduje się: Kristall Wiezen, Dunkel, Hell. Cena 10,50 zł, wyprodukowane dla Browaru Jabłonowo przez Brauerei Ladenburger. Dość nieźle opisane są te piwa na opakowaniu dla osób mniej wtajemniczonych (takich jak ja ) – podają że piwo najpopularniejsze jest w południowych Niemczech i w Austrii, tłumaczą dlaczego Dunkel i Hell są mętne itp. Dodatkowo można jeszcze kupić pięciopak Franziskanera, Belfasta, Bosmana i kilka innych piw których nie zapamiętałem.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakByłem, zakupiłem Vifling Kurant 1,12+kaucja, Strong Beer Mocne 1,54+kaucja.
Coś jednak jeszcze zostawiłemComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakŻywe z Abbera do nabycia w sklepie monopolowym na skrzyzowaniu ul.Dobrego Pasterza i ul.Majora. Patrząc od "Major marketu" po prawej stronie. Cena 3,50 data, 13 marzec.
Właśnie byłem w tym sklepie i "Żywe" nadal dostępne.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterW Selgros-ie na Nowohuckiej (...) i kilka innych piw których nie zapamiętałem.
La Trappe Quadruppel - ok. 25 PLN za kamionkę 0,75l. !Comment
-
na Kalwaryjskiej 37 kupiłem dziś -Beczkowe Mocne -z browaru POLNOCNEGO , w lodówce ostały się jeszcze z dwa egzemplarzeComment
Comment