Aha, zapomniałbym W małym sklepie spożywczym na alejach (idąc od Jubilatu w stronę Piłsudzkiego zaraz za ksiegarnią muzyczną) można kupić Rejenta z Grybowa. Kosztuje niecałe 2 złote.
w delikatesach A&C przy Starowiślnej 1 vis-a-vis Poczty Gł. pojedyncze sztuki: Kiper Pilsner Classic, Amber Hansa Pils, Van Pur Barley Gold w butelkach oraz również w szkle, ale większe ilości: Leżajsk J.P. (z nowa etykietka), Perła Chmielowa (także puszka) oraz trochę zagranicznych, któych przedtem nie było.
Irlandzkie Mocne w ziel. bączkach 330 ml po 1.70 zł w sklepiku na Prokocimiu, opodal Pub-u Irlandia (2 przystanki tramwajowe za Szpitalem Dzięcięcym). było ich mało, ale podobno jeszcze będą.
Nie bardzo jeszcze wiem gdzie to napisać, ale może koledzy spotkali się już z piwem "Amber Ale", sprzedawanym wyłącznie w KEGu przez browar Stary (?) Kraków od kilku dni
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BEERBOYS1998
Nie bardzo jeszcze wiem gdzie to napisać, ale może koledzy spotkali się już z piwem "Amber Ale", sprzedawanym wyłącznie w KEGu przez browar Stary (?) Kraków od kilku dni
Wszytskie tropy prowadzą na Górę Borkowską
To byłoby to "dobre piwo bursztynowe" o którym mowiła kelnerka z Novego Namestii. Coś tu się panowie dzieje w Krakowie z piwem a my nic nie wiemy
A ja pilem wczoraj w południe w knajpie Pils-Grill-Bar na Podgórzu. Dobre to piwo i naprawdę ale a nie jakiś Dog in the Fog. Pytałem też o ten nowy niby browar i zmieszczam nowy temat o nim tutaj.
na Krowodrzy (dawana Jazkuza róg Młyńskiej i Czarnowiejskiej)
Róg Czarnowiejskiej i Miechowskiej (a nie Młyńskiej), wejście od tej drugiej. Tanio, tyle że lokal niezbyt sympatyczny. Póki ciepło, można usiąść na zewnątrz pod parasolami. Ale raczej nie po zmroku.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment