I jeszcze prośba o używanie polskich znaków. Lepiej się czyta jak są 'ogonki'.
Polskie piwo zagranicą
Collapse
X
-
W Kanadzie a szczegolnie w prowincji Ontario prawie we wszystkich sklepach mozna kupic Zywca , Okocim (Jane i Mocne ) , czasami Lezajsk , Tyskie do nie dawna EB . W Buffalo USA mozna kupic Zywca porterka i starego Okocimiaka ... Ponadto calkiem niezle sie sprzedaje Namyslow (Zloty Denar i Zamkowe) .Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
Comment
-
-
Na Greenpoincie:
Brok: Premium, Martin and Sambor
EB: Premium
Grybow: Premium i Rejent
Dojlidy: Magnat, Mocne, Zubr i Classic (Herbowe bylo i chyba nadal jest)
Krolewskie: Mocne
Kujawiak
Lezajsk: Jasne Pelne
Lomza: Jasne Pelne i Mocne
Namyslow: Zloty Denar, Rycerskie, Zamkowe
Okocim: Jasne Pelne, OK i Mocne (OK tez z beczki)
Perla: Chmielowa
Piast: Jasne Pelne
Warka: Jasne Pelne (tylko puszka i smakuje jak Strong)
Zywiec: Full Light
Byly i nie ma:
Dojlidy Porter
Kmicic
Krolewskie Jasne
Lech Premium
Okocim Porter
Tyskie Gronie (widzialem w Chicago)
Zywiec PorterPopieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
-
Gambrinus napisał(a)
Na Greenpoincie:
Dojlidy: Magnat, Mocne, Zubr i Classic (Herbowe bylo i chyba nadal jest)
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
lzkamil napisał(a)
Gambrinus, no to niedlugo Magnata i Herbowe bedziesz nam przysylal zza wielkiej wody bo u nas juz nie bedzieONE LOVE
Comment
-
-
I pewnie nowe normy produkcyjne zgodnie ze strategia ekonomiczna nowych wlascicieli?Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
W Sydney (Australia) w wiekszosci sklepów z alkoholem mozna dostac Zywca 0,5 - cena waha sie w zaleznosci od ilosci kupowanych butelek.
Jeśli chodzi o lokale to Pub Jackson's on George oferuje butelkowego żywca (lokal szczyci sie tym ze ma w swojej ofercie 105 gatunków piwa z całego świata)po spróbowaniu wszystkich dostaje sie mosiężną tabliczke z imieniem, nazwiskiem i czasem operacji próbowania), która jest przymocowana w hall of fame knajpy. Zywiec jest również dostępny w polskim klubie w Ashfield-a podczas olimpiady Sydney 2000 był tam podawany Lech.
Comment
-
-
Ach jak mogłem zapomnieć!Jakieś 2-3 lata temu w Kaliningradzie (Rosja) było wprost zatrzęsienie EB Specjal !!Browar w Kaliningradzie rozlewał piwo z ŚP Braniewa ( ) i stąd ten zalew.W większości knajp stały parasole i gadżety naszego piwa.Wielu ruskich młokosów żłopało to piwo bo było "zagraniczne" i "prestiżowe" , a niektórzy myśleli że to piwo niemieckie . Utrwaliłem nawet przepiękną reklamę "CzapajEB" którą umieściłem jakiś czas temu w galerii.Wiem że rok wcześniej w Kaliningradzie WARZONO też na licencji 1 albo 2 gatunki Van Pura (mam etykiety). Ja co prawda tego nie widziałem ale podejrzewam że też musialo to piwo wtedy "chodzić" w lokalnych knajpach i sklepach.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Najdroższy Żywiec w butelkach jaki piłem, był przeze mnie degustowany w pubie w centrum dzielnicy rozpusty w Hamburgu, na tyłach komisariatu policji na St Pauli. Pub prowadzony przez polskich właścicieli, na zewnątrz świetlny szyld Żywca a dodatkowa atrakcja to zdrowe, czyste, polskie dziewczynki po przystępnych cenach
Comment
-
Comment