Wszystko zależy od ceny. Jeśli będzie w miarę "dyskontowa" to może ludzie to kupią, jeśli normalna (ok. 3,30 - 3,60 zł) to raczej przeciętnego klienta "Netto" odstraszy.
NETTO - Koźlak Amber
Collapse
X
-
Nie bardzo widzę możliwość dania temu piwu "dyskontowej" ceny - sama butelka podwyższa koszt. Zresztą poczekamy aż ktoś się przejdzie do Netto i sprawdzi
Comment
-
-
Pepek napisał(a)
Przecież podobno były (chyba na początku) plany, by to piwo trafiło do tzw. sieci delikatesów PSS "Społem".(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Heh, nie o to mi chodzi - mam na myśli to, że markety typu Netto odwiedzają ludzie najczęściej niezamożni, którzy nie kupią piwa powyżej dwóch złotych. Wiadomo, że forumowicz wszędzie dotrze, ale mam na codzień do czynienia z ludźmi powiedzmy z klasy średniej, to oni Biedronek, Netto i innych takich nie odwiedzają. Zatem wydaje mi się, że w ten sposób Koźlak nie dotrze do swojej grupy docelowej. Byłam wczoraj w Albercie - w koszyczkach, mili państwo, tylko ja miałam Palma i Franziskkanera - przede mną w kolejeczce panowie i panie kisili puchy jakiego nołnejma marketowego za 1,35 zł czy cosik w tym stylu. I tacy właśnie ludzie chodzą do takich sklepów.
Comment
-
-
Potwierdzam spostrzeżenia Marusi. Koźlak powinien zaistnieć w sieciach typu Minimal, Berti, Carrefour, Piotr i Paweł itp., które odwiedza klientela posiadająca co najmniej karty kredytowe.
Niestety sam na codzień rozmawawiam z kupcami z różnych sieci i wiem, jak trudno dzisiaj przebić się z nowym produktem nie będącym chłamem i porządnie podanym.Grodziski Browar Domowy
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Nie bardzo widzę możliwość dania temu piwu "dyskontowej" ceny - sama butelka podwyższa koszt. Zresztą poczekamy aż ktoś się przejdzie do Netto i sprawdzi
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Bo to była propaganda czyli marketing, poczekaj trochę a może sie doczekamy. Aby tylko nie skończyło sie tak jak z ORLENEM.
Sam też dałem się nabrać ale tylko na dwa sklepy.
W obu był berg za to w dziwnych cenach.
1. ul. Kadłubka 0,99 zł za flaszkę
2. ul. Struga 1,25 zł za flaszkę.
30% róznicy - nieźle coŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
kangurpl napisał(a)
Bo to była propaganda czyli marketing, poczekaj trochę a może sie doczekamy. Aby tylko nie skończyło sie tak jak z ORLENEM.
Sam też dałem się nabrać ale tylko na dwa sklepy.
W obu był berg za to w dziwnych cenach.
1. ul. Kadłubka 0,99 zł za flaszkę
2. ul. Struga 1,25 zł za flaszkę.
30% róznicy - nieźle co
Last edited by Pogoniarz; 2004-01-08, 15:03.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
1. obecność produktu - dzięki za info . Dotarło 5-go do centralnego magazynu, więc może jeszcze nie wszędzie jest.
2. Do Marusi: zgadzam się, ale również w marketach są produkty z górnej półki: np Heineken jest też w Netto.Koźlak nie jest tam piwem tzw półki ekonomicznej ( dolnej ) Poza drugie: czy wszyscy z prawdziwych piwoszy kupują w delikatesach ?
3. Do Ahumby: Kupisz Koźlaka w sklepie Piwa ŚwiataSimon
Comment
-
-
Simon napisał(a)
2. Do Marusi: zgadzam się, ale również w marketach są produkty z górnej półki: np Heineken jest też w Netto.Koźlak nie jest tam piwem tzw półki ekonomicznej ( dolnej ) Poza drugie: czy wszyscy z prawdziwych piwoszy kupują w delikatesach ?
To, że piwo JEST, to nie znaczy, że się sprzeda - a o to chyba chodzi browarowi?
A prawdziwych piwoszy jest naprawdę niewielu!
Comment
-
-
Simon napisał(a)
... ale również w marketach są produkty z górnej półki: np Heineken jest też w Netto...
Przecież to twoje ulubione piwoLast edited by kangurpl; 2004-01-08, 16:47.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
kangurpl napisał(a)
No nie heniek piwem górnej półki, Pogoniarz popraw się
Przecież to twoje ulubione piwoLast edited by Pogoniarz; 2004-01-08, 16:54.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
tomuś napisał(a)
Nowogardzkie Netto śmiało można wykreślic. Jest ale tylko Amber prenium
Ufff na szczęście ja nie mam problemów z tym piwem. W gdyni jest w co trzecim sklepie."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment