Będąc na małej eskapadzie w Gdańsku odkryłem ku mojemu zadowoleniu piwka z browaru GAMBRYNUS /Mocne, Wyborne, Leżak/. Sklep nazywa się "KOYDO" i mieści się w Gdańsku-Przeróbce na ul.Lenartowicza. Ceny tych piwek kształtowały się na poziomie ok.2 zł. Również dzisiaj odwiedziłem z moją żoną nowe centrum handlowe "Manhattan". Mieści się tam m.in. market "Albert", w którym można zakupić w butelce 0,5cl niemieckie piwko pszeniczne WEIZENLAND w cenie 3,99zł.
Gdańsk -piwny patrol
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Cieszę się, że Gambrynus dotarł tak daleko ale z drugiej strony dziwię się, że tak ciężko je dostać w Warszawie - bardziej naturalnym rynku zbytu. Wydaje mi się, że przy takiej dystrybucji (koszty), trudno będzie browarowi wyjść na swoje.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
W sklepie spożywczym przy ul.Długie Ogrody 57 można dostać wyroby Browaru Północnego m.in. "Beczkowe Mocne" za 2zł i "Kurkowe" za 1,80zł. Niestety są tylko w puszkach .
Comment
-
-
"Dom Piwa" mieszczący się na ul. Pomorskiej oferuje szeroką gamę piw z Ciechan'a (brakowało mi jedynie do szczęścia "Farskiego").
Comment
-
-
arcy napisał(a)
Nie mogłeś Ty tego napisać w zeszłym tygodniu
Comment
-
-
W gdańskim "Intermarche" na Zaspie (ul.Rzeczpospolitej 33) można dostać Portera z Browaru Witnica. Występuje on w dwóch wersjach 0,33l w cenie 1,99zł oraz 0,5l w cenie 3,29zł.
Comment
-
-
Robiąc drobne zakupy w gdańskim "Real'u" odkryłem prawie już nieosiągalnego Heveliusza Classica w butelce 0,4l w cenie 2,4zł. Data ważności do 04 grudnia.
Comment
-
-
abernacka napisał(a)
Robiąc drobne zakupy w gdańskim "Real'u" odkryłem prawie już nieosiągalnego Heveliusza Classica w butelce 0,4l w cenie 2,4zł. Data ważności do 04 grudnia.
Owego Heveliusa Classica w butelce 0,4l kupiłem dzisiaj za 1,75 we wspominanym wyżej sklepiku osiedlowym na Zaspie. Data ważności 02 grudnia.
Comment
-
-
W gdańskim markecie "Ikea" w bistro można nabyć piwo ze Szwecji "Wisby Pils" z browaru Spendrups w cenie 3,99zł za butelkę 0,33l.
Comment
-
-
W Rojal markecie na ul.jagiellońskiej pojawiły się piwka z Krajana:
Porter-2.69 zeta za 0.5l
Irlandzkie mocne -2.19 zeta za 0.5l
Mocne-1.79 zeta za 0.5l
Nabyłem,chociaż znam takich którzy bojkotują te wyroby z pewnych względów (nasza "wizyta" w browarze)
Comment
-
Comment