Były rozlewane w Niemczech - czyżby na Twoich egzemplarzach były informacje że rozlewane przez a nie dla browar/u Jabłonowo?
Gdańsk -piwny patrol
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
no wiesz, naiwnie rzecz biorąc ta drobna zmiana mogłaby o czymś świadczyć, np. powolnym przenoszeniem produkcji pszenicy z Ladenburga do Apfeldorfu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
rozwiń może kwestię "Dużego wyboru". Specjal - to chyba nic wyjątkowego w tym regionie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
W gdańskim "Bomi" w Domu Towarowym "Alfa" na ul. Kołobrzeskiej 41, pojawił się nowy Gingers Beer - Cinnamon w cenie 2,71zł.
Comment
-
-
Szafarnia 4
W sklepie pod tym adresem (pierwszy po lewej od strony miasta wlasciwie przy Dlugich Ogrodach), mozna nabyc roznosci. Ostatnio pojawily sie dawno w Gdansku oczekiwane Farskie i Porter z Ciechanowa.
A do niedalekiego Rojal Market'u (skrzyzowanie Dlugich Ogrodow z Lakowa) powrocil po rocznej? przerwie Porter z Nakla wraz Irlandzkim Mocnym (tam tez Kozlak i Dublin z Juranda).
Comment
-
-
Odp: Szafarnia 4
Dziś szukając w Gdańsku piwo Żywe z browaru Amber trafiłem do Alfa Centrum, gdzie tego piwa nie było, ale nabyłem piwo pszeniczne Bischofshof Hefe-Weissbier Hell (alc. 5,1% vol., cena: coś około 6,60 zł.).
Wydaje się, że piwo to nie było jeszcze opisywane na forum. Były opisywane inne piwa z tego browaru. Generalnie rasowy pszeniczniak.
Comment
-
-
Powracając do postu kolegi ptc. Sklep nazywa się "Kupiec" i ma w swojej ofercie również "Królewskie" z Ciechana w cenie 1,69zł za butelkę półlitrową oraz Beczkowe Mocne w bączkach.
Comment
-
-
Udało mi się dzisiaj kupić piwo Żywe z browaru Amber. Wspominałem wyżej o osiedlowym sklepiku w Gdańsku na Zaspie blisko ETC (budynek naprzeciwko ETC z wejściem z drugiej strony). Kilka metrów obok tego sklepiku znajduje się drugi konkurencyjny, gdzie właśnie jest piwo Żywe w cenie 3,25. Na etykiecie znajduje sie napis, że piwo zawiera żywe kultury drożdży, i że najlepiej spożyć przed 10.01.05.
Pychota!
Comment
-
Comment