Gdyby ktoś kiedyś był w Opocznie i zastanawiał się gdzie może uderzyć na browarek wymienię kilka godnych uwagi knajp. Są to: U Karola, Black 8, Piwniczna, Książęca, Eden, Ogródek. Oczywiście knajp jest o wiele więcej ale nawet nie warto do nich wchodzić.
Opoczno
Collapse
X
-
a czy możesz podawać adresy i to co leją z beczki w danych lokalach? pomijam tu akurat kwestię co leją w knajpie pt. Namysłóww - jednak o reszcie praktycznie nic nie wiadomo.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Głównie opoczyńskie knajpy nastawiają się na "wielkie" piwa i tak samo jest w wyżej wymienionych (Tyskie, Lech, Warka, rzadziej Żywiec), Edenie można napić się Belfasta.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Niestety Black 8 od minionego poniedziałku nie istnieje. Na jej miejscu już jest inna knajpa ale odradzam tam wizyt z racji bardzo agresywnego podejścia właściciela do klientów.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
A tutaj coś do poczytania i obejrzenia z "Baru u Karola" http://republika.pl/janusz_opoczno/i...ki/Page581.htmJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007No i jeszcze coś dla fascynatów "małych" browarów: knajpa o jednoznacznej nazwie "Namysłów".
A tam szok zamiast Namysłowa lana Warka i Tyskie. Po Namysłowie została tylko reklama świetlna i zegar ścienny
Wracając z tej spelunki dojrzałem inną . W parku na przeciwko zamku kazimierzowskiego jest mała niepozorna budka a wniej lany Kiper za 2,90Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
W "Barze u Karola" na gościnnych występach pojawiło się Brackie z konserwy. Niestety ilość ograniczona (tylko dwie zgrzewki), ale ludzie nie bardzo wiedza co to jest i myślę, że na klika dni mi wystarczyJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
A ja miałbym prośbę o odświeżenie tematu. Będę w okolicy za parę tygodni i wiem już gdzie kupić butelki, ale gdzie by się tu wieczorem wybrać to już gorzej. Bo U Karola padło, po Książęcej to już nawet gruz nie został. Reszta pewnie też nie aktualna, a pić się będzie chciało (zwłaszcza jak pogoda dopisze)--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "
Comment
-
-
U Karola padło, po Książęcej został tylko szyld przypominający, że w tym budynku była kiedyś pijalnia. Polecam knajpę Bachus niedaleko Zespołu Szkół Zawodowych. Mają laną warkę i chyba żywca ale w butelkach mają szeroki wybór i każdy wybrałby coś dla siebie. Jest to ciekawa, klimatyczna knajpka. Przyjemnie też jest w Porażce (była Kropka). Jest ona na przeciwko sąduJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
Comment